A Madison Realty Capital 297 millió USA dolláros építési hitelt nyújt a Fortis Property Group Brooklyn Cobble Hill negyedében megvalósítandó River Park fejlesztési projektjéhez

Az MRC építési hitelt biztosít egy 3 épületből álló, vegyes felhasználású, 172 luxus társasházi lakást tartalmazó épületegyüttes felépítéséhez a korábban a Long Island College kórháznak helyt adó ingatlanon

NEW YORK--()--A Madison Realty Capital (MRC) bejelentette, hogy 297 millió USA dollár összegű építési hitelről kötött megállapodást, amely Brooklyn Cobble Hill negyedében, a River Park nevet viselő ingatlanon megépítésre kerülő, 3 épületből álló, vegyes felhasználású épületegyüttes felépítésének finanszírozására szolgál. A 172 luxus társasházi lakást, 6000 négyzetméternyi közösségi létesítményeknek otthont adó teret és 328 autót befogadó parkolót magukban foglaló épületek értékesíthető területe összesen megközelítőleg 30000 négyzetméter. Az intézményi befektetők által támogatott ingatlanbefektető cég, az MRC, amely elsősorban a középméretű vállalatok piacán ingatlanok és hitelek felvásárlásába fekteti eszközeit, már korábban is nyújtott hitelt a Fortis Property Csoportnak, többek közt a Fortis Property Group által jelenleg a korábbi Long Island College Hospital (LICH) területén lévő három szomszédos ingatlanon folytatott fejlesztési projekt első szakaszának finanszírozása céljára.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy újra együtt dolgozhatunk a Fortis-szal ezeknek a Cobble Hill negyedbeli épületeknek a felépítésén" - mondta el Josh Zegen, az MRC társalapítója és ügyvezető tulajdonosa. "A, Cobble Hillben/Brooklyn Heights-ban fellelhető ingatlanok száma meglehetősen korlátozott, és a Fortis fejlesztésében megvalósuló épületek kiemelkedő minőséget képviselnek, így ez az építkezés minden bizonnyal az egyik legsikeresebb fejlesztési projekt lesz Brooklynban."

"Az MRC továbbra is teljes körű szolgáltatásokat nyújt az ingatlanfejlesztés-finanszírozási piacon - nálunk 'mindent egy helyen' megkaphatnak partnereink" - tette hozzá Zegen. "Úgy hisszük, az általunk kidolgozott hitelfelvételi eljárás igen hatékony, mivel tudjuk, hogy ügyfeleinknek mire van szüksége, és mélyrehatóan ismerjük a mikropiaci feltételeket New York City-ben. A Fortis számára már korábban is biztosítottunk hitelt az első, ingatlanvásárlási és előfejlesztési fázis céljára, és örülünk, hogy az építési szakasz finanszírozójaként részesei maradunk ennek a jelentős, nagy nyilvánosságot élvező projektnek."

"Nagy izgalommal tekintünk a gyönyörű River Park ingatlanon megvalósuló projektünk építési szakasza elé" - mesélte Jonathan Landau, a Fortis Property Group vezérigazgatója. "A Josh Zegennel és az MRC-vel való együttműködés lehetővé tette számunkra, hogy kiváló feltételekkel, versenyképes áron jussunk hozzá e mérföldkövet jelentő fejlesztési projekt végrehajtásához szükséges forrásokhoz. A River Park 1., 2. és 5. számú épületek Brooklyn új kikötői negyedének meghatározó elemei lesznek, és az általunk kínált luxuskategóriás lakások új generációját képviselik Cobble Hillben."

A Fortis 2015-ben kötött megállapodást a New York-i Állami Egyetemmel (State University of New York) a korábbi LICH kórház területén lévő 18 épület 240 millió USA dollárért való megvásárlásáról egy, az eladó által meghirdetett versenytárgyalási folyamat eredményeként. A Fortis számára az ingatlanvásárlás első szakaszához szükséges forrásokat az MRC biztosította egy 107,25 millió USA dolláros áthidaló hitel révén. Az MRC által nyújtandó újabb hitelből rendelkezésére álló összeget a Fortis az áthidaló hitel visszafizetésére és a társasházi luxuslakásokat magukban foglaló három épület (a River Park 1. számot viselő, Hicks Street 350. sz. alatti ingatlanra tervezett vízparti toronyépület, a River Park 2. számot viselő, Pacific Street 95. sz. alatti ingatlanon felépülő sokemeletes toronyház és a River Park 5. számot viselő, Henry Street 349./Pacific Street 112. sz. alatti ingatlanon megvalósuló kontextuális társasház) megépítésére fordítja.

Amit a Madison Realty Capital-ról (MRC) tudni kell…

Az MRC egy New York-i székhelyű ingatlanbefektető cég, amely a középméretű vállalatok piacán ingatlanok és hitelek felvásárlásába fekteti eszközeit. A 2004-ben alapított MRC ez idáig mintegy 6,0 milliárd USA dollár értékben kötött ügyleteket a társasház-, kereskedelmi, iroda-, ipari és szállodaingatlan szektorban.

Amit a Fortis Property Groupról tudni kell…

A Fortis Property Group, LLC ingatlanbefektető, -működtető és -fejlesztő vállalat, amely eddigi tevékenysége során több mint 5,0 milliárd USA dollár értékű, mintegy 750000 m2-nyi A osztályú lakóingatlant, társasházat és ipari célú ingatlant vásárolt meg, fejlesztett és kezelt, elsősorban New York, Boston és Dallas központi részein.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Kapcsolat:
Great Ink Communications
Tom Nolan, 212-741-2977
tom@greatink.com
vagy
Eric Waters, 212-741-2977
eric.waters@greatink.com

Contacts

Kapcsolat:
Great Ink Communications
Tom Nolan, 212-741-2977
tom@greatink.com
vagy
Eric Waters, 212-741-2977
eric.waters@greatink.com