Stralende start van Blue Port Hamburg: haven wordt podium

The internationally renowned light project Blue Port Hamburg once again transforms Hamburg’s night-time port into a magically glowing stage (Photo: Business Wire)

HAMBURG, Duitsland--()--Voor Hamburg begon het allemaal in 2006, toen het Wereldkampioenschap Voetbal in Duitsland plaatsvond. Lichtkunstenaar Michael Batz creëerde Blue Goals – blauw verlichte voetbaldoelen waarmee publieke gebouwen, bedrijven en personen hun daken versierden om hun enthousiasme over het WK in hun land te delen. Twee jaar later, in 2008, kleurde Hamburg opnieuw blauw met de installatie Blue Port. Dit jaar baadt de haven voor de zesde keer in blauw licht dankzij een creatie van Michael Batsz.

De voorbereidingen duurden een heel jaar. De installatie strekt zich uit over 8,5 kilometer langs de overs van de Elbe. Daarvoor is 50 kilometer aan kabels neergelegd en zijn meer dan 20.000 blauwe lichtelementen aan gebouwen, industriële complexen en schepen in de haven van Hamburg.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press contact:
Red Roses PR
Katja Derow
+49 40 / 46 96 770 10
k.derow@redroses-pr.com

Contacts

Press contact:
Red Roses PR
Katja Derow
+49 40 / 46 96 770 10
k.derow@redroses-pr.com