Kymeta kondigt oprichting van KĀLO™ Business Unit aan in voorbereiding op lancering van diensten

Nieuw opgerichte KĀLO Business Unit en leiding gepresenteerd als voorbereiding op de beschikbaarheid van commerciële dienstverlening in 2017

REDMOND, Washington--()--Het in Redmond, Washington gevestigde Kymeta heeft op 30 augustus 2017 de oprichting van Kymeta’s KĀLO Business Unit (BU) bekendgemaakt als voorbereiding op de beschikbaarheid van commerciële dienstverlening.

Kymeta—het bedrijf dat wereldwijd mobiele verbindingen levert—en Intelsat S.A.—aanbieder van het eerste wereldwijde netwerk—zijn in kwartaal 1 van 2017 gaan samenwerken voor het aanbieden van een nieuwe baanbrekende satellietdienst die zowel eenvoudig te gebruiken als eenvoudig te kopen is. De KĀLO service die is afgestemd voor intensief gebruik wordt gebruikt met volledig geïntegreerde KyWay™-terminals en mTennau7 antenne subsysteemmodules (ASM's) om betrouwbare draadloze mobiele verbindingen te bieden. De service maakt gebruik van het IntelsatOne Flex beheerde serviceplatform, en zal binnenkort een commercieel radicaal tariefplan presenteren op basis van gebruik-per-gigabyte onder beheer van de KĀLO BU.

Dushyant Sukhija, Kymeta’s nieuw aangewezen Senior Vice President en General Manager van de KĀLO BU, die in het management van Kymeta is gekomen in juli 2017, zal leiding geven aan de KĀLO BU en de komende start van de dienstverlening. Sukhija, schrijver van de bestseller “The Cisco Way” en een voormalig medewerker van Cisco die bij Cisco Services mede verantwoordelijk was voor een groei naar $11,4 miljard jaarlijkse omzet, brengt meer dan 30 jaar ervaring in leidinggeven en technologie naar de KĀLO BU.

Momenteel geven rapporten van InternetLiveStats.com en OpenSignal.com respectievelijk aan dat 60% van de mensen op aarde geen toegang heeft tot voldoende internet-communicatienetwerken, en meer dan 32% heeft geen toegang tot draadloze LTE-dekking. De komende lancering van de KĀLO toegangsservice, later dit jaar, zal het op een gegeven moment mogelijk maken voor mensen om de wereld mee te nemen, waar ze ook gaan of staan.

“Ik ga graag de samenwerking aan met onze partner, Intelsat, om een oplossing voor wereldwijde communicatie en internetdiensten te bouwen”, zei Sukhija. “Omdat ik in mijn tijd bij Cisco gewerkt heb met talloze communicatiebedrijven, in 142 landen, meer dan 65 telecomaanbieders, en meer dan 1,9 miljard abonnees, ken ik de complexiteit van een dergelijke oplossing. In combinatie met een wereldwijd netwerk en supersnelle internettoegang naar een veelvoud aan mobiele platformen zal het bereik van satellietcommunicatie enorm uitbreiden, terwijl het koopproces voor iedereen eenvoudiger wordt.”

De zeer vooraanstaande KĀLO satellietservice zal de communicatie-industrie opschudden door satellietdiensten eenvoudig in gebruik en aanschaf te maken. “Satellietdiensten zijn vandaag de dag duur en moeilijk in aanschaf”, zei Sukhija. “Klanten van huidige satellietdiensten moeten vaak vooraf hun gebruik voorspellen. Denk u eens in dat u precies moet weten waar u uw mobiele telefoon gaat gebruiken en hoeveel data u gebruikt in de komende 3, 6 of zelfs 36 maanden. Met KĀLO diensten voor internettoegang richten we ons op het wegnemen van giswerk bij de aanschaf van satellietdiensten, waardoor het net zo eenvoudig wordt als het afsluiten van een mobiel telefoonabonnement.”

Kymeta wil de diensten van KĀLO in elke industrie beschikbaar maken, en richt zich in het bijzonder op het aanbieden van mobiele verbindingstoepassingen voor industrieën die in beweging zijn, zoals bussen, vliegtuigen, schepen en applicaties met bediening op afstand en IoT. Deze industrieën konden voorheen moeilijk met verbindingen werken vanwege de aard, grootte en het gewicht van traditionele satellietschotels.

“De combinatie van Kymeta’s handzame platte antennes en terminals met onze unieke, mobiele internetdiensten maken verbindingen mogelijk waar dat nog nooit kon”, zei Dr. Nathan Kundtz, president en CEO van Kymeta. “Kymeta richt zich erop mobiele communicatie toegankelijk en minder complex te maken. Dushyant brengt een schat aan ervaring in diensten en communicatie-industrie naar Kymeta waarmee we onze visie werkelijkheid kunnen laten worden. Uiteindelijk willen we dat wereldwijde, mobiele internettoegang net zo eenvoudig is als het bezorgen van een pizza. U heeft alleen onze antenne in de vorm van een pizzadoos nodig voor internettoegang. Die is te bevestigen op alles wat beweegt, zelfs op de meest afgelegen plekken, en biedt u toegang tot het internet. Het gehele Kymeta-team kijkt ernaar uit om met Dushyant samen te werken in het bouwen van mobiele communicaties, op wereldwijde schaal, die eenvoudig zijn voor iedereen.”

De diensten van KĀLO zullen later dit jaar commercieel beschikbaar zijn.

Over Kymeta

Wat is de ontbrekende schakel bij het verbinden van miljarden mensen met supersnelle mobiele toegang? Antennes. En Kymeta biedt de enige betaalbare elektronisch-gestuurde satellietantennes en terminals ter wereld. De antennes en terminals van Kymeta bieden hoogwaardige communicatie ter land, ter zee en in de lucht, waardoor mobiele verbindingen beschikbaar zijn als u maar zicht hebt op de lucht boven u. Daarnaast werkt de grootste satellietaanbieder ter wereld, Intelsat, samen met Kymeta om de wereldwijde toegangsdiensten van KĀLO te leveren in combinatie met antennes en terminals van Kymeta voor het bieden van revolutionaire mobiele verbindingen. Zonder de Kymeta mTenna™ technologie zal verbinden en verbonden blijven met al die nieuwe satellieten tijdens een reis moeilijk of zelfs onmogelijk zijn.

Alles wat beweegt blijft verbonden met Kymeta. Overal.

Bezoek voor meer informatie kymetacorp.com en KALO.net.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Zakelijke vragen voor KĀLO:
Kymeta Corporation
Lisa Dreher, +1 425-658-8724
Directeur Marketing
ldreher@kymetacorp.com
of
mediaverzoeken voor Kymeta:
The Summit Group
Amy Oliver, +1 801-990-1185
PR/Content Manager
aoliver@summitslc.com

Contacts

Zakelijke vragen voor KĀLO:
Kymeta Corporation
Lisa Dreher, +1 425-658-8724
Directeur Marketing
ldreher@kymetacorp.com
of
mediaverzoeken voor Kymeta:
The Summit Group
Amy Oliver, +1 801-990-1185
PR/Content Manager
aoliver@summitslc.com