Onderzoek naar Masimo’s aan smarttoestel gekoppelde pulse-oxymeter iSpO2® Rx voor controle van pasgeborenen op aangeboren hartafwijkingen

NEUCHATEL, Switzerland--()--Masimo (NASDAQ: MASI) heeft vandaag de conclusies van een onlangs gepubliceerd onderzoek bekendgemaakt. Wetenschappers in Maastricht onderzochten daarvoor iSpO2® Rx van Masimo als middel voor de controle van pasgeboren kinderen op aangeboren hartziekten. iSpO2 Rx is een pulse-oxymeter met Masimo’s meettechnologieën Measure-through Motion en Low Perfusion™ die zijn gekoppeld aan een smarttoestel.

Circa 2,5 tot 3 op de 1000 pasgeboren kinderen hebben aangeboren hartafwijkingen en moeten na hun geboorte met spoed behandeld worden ter voorkoming van ernstige aandoeningen of overlijden. Als een afwijking later wordt ontdekt, vergroot dit de kans op hersenschade. Met hun onderzoek wilden dr. Huizing en collega’s de nauwkeurigheid van iSpO2 Rx bepalen, wegens de toename van bevallingen buiten het ziekenhuis en zorgen over de kosten die controles op aangeboren hartafwijkingen ruimtes met weinig apparatuur met zich meebrengen. De onderzoekers vermoeden dat een draagbare, goedkope pulse-oxymeter in dergelijke gevallen praktischer kan zijn dan op zichzelf staande ziekenhuisapparatuur.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Masimo
Evan Lamb, 949-396-3376
elamb@masimo.com

Contacts

Masimo
Evan Lamb, 949-396-3376
elamb@masimo.com