De Belgische Jupiler Pro League selecteert STATS als de officiële leverancier van statistieken voor de tracking en prestatie

STATS biedt aan clubs de SportVU ® Tracking systeem en teamprestaties

LONDON--()--STATS, de wereldleider op het gebied van sport gegevens en kennis, is gekozen voor de komende drie jaar als officiële leverancier voor de tracking en prestatiestatistieken voor de Belgische Jupiler Pro League.

STATS zal de Liga en haar clubs voorzien van alle gegevens van de speler door middel van SportVU en de atleet controleren via Stats Dynamix™. Bovendien wordt tot in detail gewerkt om de wedstrijden uit te zenden met Stats Tier 6+™. Ook zal STATS de gegevensverzameling beheren, de nabeschouwing en de officiële statistieken vrijgeven aan de media partners van Jupiler Pro League.

"We zijn ontzettend blij dat, na het organiseren van de Multimediadag van vorig seizoen door Pro League, een samenwerking is ondertekend tussen de Belgische Federatie (KBVB), de Pro League, alle Belgische clubs en STATS" aldus Pierre François, CEO van de Jupiler Pro League. "De samenwerking met STATS, sinds de eerste wedstrijd van het seizoen, heeft ertoe bijgedragen dat de Pro League België clubs een vooruitgang hebben geboekt bij het beheer van hun technische gegevens, de video-opname en het volgen van hun wedstrijden."

De Jupiler Pro League teams zullen profiteren van de brede verzameling van dit seizoen via SportVU en Tier 6+ data opslag. STATS SportVU, een optische volgsysteem dat de posities van de spelers en de bal maar liefst 25 keer per seconde registreert, biedt een overvloed aan unieke prestatiegegevens. STATS Sport VU geeft de coaches en de analisten de gelegenheid om geïnformeerde beslissingen te nemen met het meest geavanceerde voelbal tracking-systeem. Als onderdeel van de voortdurende investeringen in oplossingen om de teamprestatie te bevorderen, stelde STATS onlangs een 12 maanden onafhankelijke studie in om SportVU te valideren, naast andere tracking systemen, zodat een gouden standaard wordt behaald voor het tracking technologie voor de teamprestaties.

"Na de aanbeveling van onze bondscoach, M. Roberto Martinez, hebben de Jupiler Pro League clubs besloten voor een volledige versterking van onze informatie binnen de 16 clubs en deze informatie beschikbaar te stellen aan de technische medewerkers van de Belgische Federatie", aldus François. "De Belgische Federatie (KBVB) ondersteunt deze overeenkomst volledig en is ervan overtuigd dat dit slechts de eerste stap is."

Vorig jaar heeft STATS de Tier 6+ geïntroduceerd voor de voetbalwedstrijden. Tier 6+ bevat meer dan 2.700 verschillende registraties per wedstrijd, die live worden aangeboden door tijdsaanduiding, positie (x,y) en de betrokken speler/team. De Jupiler Pro League teams kunnen de live-gegevens benutten via allerlei kijkplatforms via de STATS API of XML feeds.

"We zijn vereerd om dit strategisch partnerschap te sluiten met Jupiler Pro League en de wedstrijdverslagen en de prestaties van de spelers te evalueren voor al haar clubs", aldus Kenneth Fuchs, CEO van STATS. "STATS streeft ernaar om voortdurend te investeren in middelen ter ondersteuning van onze wereldklasse voetbal partners, door al onze geavanceerde producten voor de data opslag, zoals SportVU en onze data-wetenschappelijke innovaties om onze klanten te helpen in het anticiperen van het spel. Nu, met toegang tot miljoenen nuttige informatie, zijn we ervan overtuigd dat de Belgische Jupiler Pro League teams veel voordeel zullen uitbuiten en uitgerust zullen zijn om hun maximale potentieel uit te voeren."

Over STATS

STATS is de wereldleider op het gebied van sport kennis, die actief is in het combineren van sport en technologie. De meest innovatieve teams, competities en merken vertrouwen dat STATS haar winnende positie zal gaan vinden. STATS combineert de snelste en de meest nauwkeurige dataplatform met videoanalyse, sportmateriaal en onderzoek, speler analyse via STATS SportVU® en een reeks aanpasbare digitale oplossingen voor merken. De pionier op het gebied van live sport data, STATS blijft innoveren in de industrie door de teamprestatie en de fan-beleving telkens te verbeteren. Ga voor meer informatie naar www.stats.com en volg STATS UK op Twitter @STATSInsightsUK.

Contacts

STATS
Reed Findlay, 847-583-2642
rfindlay@stats.com

Contacts

STATS
Reed Findlay, 847-583-2642
rfindlay@stats.com