Celularity, Inc. versnelt pionierend ontdekkings- en therapeutisch platform voor placenta's

---Nieuw biotechnologiebedrijf versnelt de levering van transformatieve innovaties in behandelingen van kanker, ontstekings- en degeneratieve ziekten en functionele regeneratie

---Kapitaalbijdragen, meer dan 200 verleende en aangevraagde octrooien, preklinische en klinische middelen en commerciële producten verkregen van bedrijven, waaronder Celgene Corporation, Sorrento Therapeutics (Nasdaq: SRNE), United Therapeutics (Nasdaq: UTHR) en Human Longevity, Inc.

WARREN, N.J.--()--Celularity, Inc., een nieuw opgericht biotechnologiebedrijf, heeft vandaag de versnelling van cel- en weefselregeneratieve therapieën aangekondigd om tegemoet te komen aan onvervulde medische behoeften bij kanker en chronische en degeneratieve ziekte. Celularity heeft haar Serie-A financiering afgerond met bijdragen van verschillende biofarmaceutische bedrijven, waaronder Sorrento Therapeutics, United Therapeutics Corporation en Human Longevity, Inc., en ondernemende beleggers.

Celularity is ontstaan door middel van de bijdragen van uitgebreide intellectuele eigendom, klinische fase middelen, basis- en klinisch onderzoek en ontwikkelingsexpertise, waaronder:

  • Verschillende klinische fase immuno-oncologische en regeneratieve geneeskundige middelen en een pijplijn van preklinische middelen
  • Bedrijfseigen allogeen ('gemakkelijk toegankelijk') immunotherapieplatform
  • Meer dan 200 verleende en aangevraagde octrooien in celtherapie; robuuste IP voor placentastamcellen
  • Brede volledig menselijke antilichaam-CAR-constructen
  • Gezamenlijke CD38-immuno-oncologieprogramma's gereed voor IND
  • Functionele regeneratieproducten Biovance® en Interfyl®* in commerciële fase en pijplijnmiddelen
  • Biorepository voor stamcellen van LifeBankUSA met twee decennia operationele expertise

Celularity werd opgericht op basis van het baanbrekende werk van Robert Hariri, MD, PhD, op het gebied van uit menselijke placenta verkregen cellulaire therapeutica en biomaterialen. Het vermogen van Celularity om placentale stamcellen te verkrijgen, potentiële therapieën te ontwikkelen en potentiële behandelingen te implementeren positioneert het bedrijf om het potentieel van de menselijke placenta te benutten en activiteiten te ondernemen binnen de gehele waardeketen.

Celularity werd gevormd als een nieuw biotechnologisch model ontworpen om de benodigde expertise toe te passen om gebruik te maken van ons placenta-ontdekkingsplatform voor de meest diverse onvervulde medische behoeften,” aldus Robert J. Hariri, MD, PhD., oprichter en Chief Executive Officer van Celularity. “Met de steun van onze beleggers zijn we bewezen regeneratieve geneeskundige technologie en expertise aan het verzamelen met als doel het ontwikkelen van transformatieve therapieën voor fatale en hardnekkige ziekten.” Dr. Hariri was voorheen voorzitter, Chief Scientific Officer en Chief Executive Officer van Celgene Cellular Therapeutics en oprichter van Anthrogenesis Corporation, dat in 2002 werd overgenomen door Celgene. Dr. Hariri is ook mede-oprichter van Human Longevity, Inc.

De vorming van Celularity maakt optimaal gebruik van het baanbrekende werk in de ontdekking van nieuwe biologisch actieve celpopulaties in de menselijke placenta met een breed therapeutisch potentieel. Celularity zal uit deze bedrijfseigen en schaalbare ontdekkingen putten die voortvloeien uit de postpartum menselijke placenta - een ethische en hernieuwbare bron van bruikbare biomaterialen. Celularity's ontwikkelingsprogramma is gericht op een allogeen platform dat gebruik maakt van klinisch toegankelijke, immuuntolerante cellen en biomaterialen uit een uiteenlopende populatie donoren met geïnformeerde toestemming.

Andrew von Eschenbach, MD, een van de oprichtende leden van de Raad van Bestuur van Celularity en de voormalige commissaris en directeur van het National Cancer Institute van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), stelde: "Het baanbrekende werk van de oprichter van Celularity, Bob Hariri, heeft de unieke eigenschappen van uit placenta verkregen stamcellen blootgelegd. Hiermee is de hoop op het creëren van veilige en effectieve therapieën voor de meest uitdagende degeneratieve ziekten vernieuwd." Dr. Von Eschenbach voegde eraan toe dat "Celularity met haar focus op het versnellen van innovatie in regeneratieve geneeskunde de toonaangevende katalysator voor celtherapie kan worden om veel van 's werelds onvervulde medische behoeften aan te pakken."

*Interfyl is een gedeponeerd handelsmerk van Alliqua BioMedical, Inc.

Dr. Henry Ji, President en CEO van Sorrento Therapeutics, verklaarde: “We zijn erg enthousiast om deel te nemen aan de creatie van Celularity samen met Dr. Hariri en zijn wetenschappelijke team, alsmede wereldwijd toonaangevende biofarmaceutische bedrijven zoals Celgene, Human Longevity Inc. en United Therapeutics. Het potentieel voor regeneratieve therapieën bij de behandeling van een breed scala aan chronische degeneratieve aandoeningen is welbekend. We zien belangrijke synergieën voor het oncologieveld en het potentieel om onze strijd tegen kwaadaardige kankervormen te verbeteren. De technologieën, middelen en hulpbronnen van Celularity zullen bepaalde cellotherapieprogramma's van Sorrento helpen te bevorderen en kunnen autologe cellotherapieën wellicht transformeren in betaalbare en toegankelijke allogene celtherapieën.”

Over Celularity, Inc.

Celularity, met hoofdkantoor in Warren, New Jersey, is een biotechnologiebedrijf met bedrijfseigen, vooraanstaande technologie en intellectuele eigendom om optimaal gebruik te maken van het vermogen van de placenta. Haar geneesmiddelenportfolio bestaat uit meer dan 200 verleende of aangevraagde octrooien, alsmede preklinische en klinische middelen, waaronder CAR-constructen voor allogene CAR-T/NK-producten, licenties van meer dan 100 immunotherapiemiddelen en bio-sourcing- en functionele regeneratiebedrijven in het commerciële stadium. Ga voor meer informatie naar www.celularity.com. Volg Celularity op sociale media: @Celularity.

Over United Therapeutics

United Therapeutics Corporation is een biotechnologiebedrijf gericht op de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve producten om tegemoet te komen aan de onvervulde medische behoeften van patiënten met chronische en levensbedreigende aandoeningen.

Over Sorrento Therapeutics

Sorrento is een klinische fase biofarmaceutisch bedrijf gericht op antilichamen dat nieuwe behandelingen ontwikkelt voor immuno-oncologie, ontstekings- en auto-immuunziekten. Sorrento's voornaamste productkandidaten zijn onder meer immunotherapieën die zich richten op de behandeling van zowel solide tumoren als hematologische maligniteiten, evenals producten voor pijn in vergevorderd stadium. Ga voor meer informatie naar http://sorrentotherapeutics.com

Over Human Longevity, Inc.

Human Longevity, Inc. (HLI) is het op genoomkunde gebaseerde gezondheidsintelligentiebedrijf dat 's werelds grootste en meest uitgebreide database van volledige genoom-, fenotype- en klinische gegevens creëert. HLI ontwikkelt en maakt gebruik van grootschalige computing en machine learning om nieuwe ontdekkingen te doen ten behoeve van de revolutionering van de gezondheid. Naast de afdelingen HLIQ Whole Genome en HLIQ Oncology omvat de onderneming HLI ook de afdeling HLI Health Nucleus, een genomisch aangedreven klinisch onderzoekscentrum dat gebruik maakt van volledige genoomsequentieanalyse, geavanceerde klinische beeldvorming en innovatieve machine learning, naast gecurateerde persoonlijke gezondheidsinformatie, voor de levering van het meest complete beeld van de individuele gezondheid. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.humanlongevity.com of http://www.healthnucleus.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Voor Celularity
Olivia Goodman, 212-715-1597
olivia.goodman@finnpartners.com
of
Sorrento Therapeutics, Inc.
Alexis Nahama, DVM, 858-203-4120
anahama@sorrentotherapeutics.com

Contacts

Media:
Voor Celularity
Olivia Goodman, 212-715-1597
olivia.goodman@finnpartners.com
of
Sorrento Therapeutics, Inc.
Alexis Nahama, DVM, 858-203-4120
anahama@sorrentotherapeutics.com