Madpixel krijgt 1 miljoen euro voor digitalisering kunst in Europa

MADRID--()--Madpixel, wereldwijd toonaangevend in digitalisering van kunst, heeft van Horizon2020 van de Europese Unie meer dan een 1 miljoen euro gekregen ter ondersteuning van zijn platform Second Canvas.

Horizon 2020, dat is opgezet om waardevolle innovatieprojecten te financieren, is het Europese Programma voor Onderzoek en Innovatie voor de periode 2014-2020. Door optimaal aan de criteria te voldoen met zijn digitale oplossing Second Canvas, verzekerde MadPixel zich van financiering met een van de best beoordeelde projecten van alle inzendingen uit 28 Europese landen.

Second Canvas stelt musea in staat content te digitaliseren en te publiceren in een kunstweergave met zeer hoge resolutie, verrijkt met verhalen, verkenningen en interpretaties van de kunstwerken. Second Canvas helpt gebruikers kunst, de context en symboliek te begrijpen, toont de gebruikte technieken en geeft verdere details voor volledige visualisering van ieder kunststuk.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
PR Garage | Spain
(+34) 91 137 52 98
info@prgarage.es

Contacts

Media
PR Garage | Spain
(+34) 91 137 52 98
info@prgarage.es