PacSci EMC bewijst werking voortstuwingstechnologie op demo-satelliet

CHANDLER, Ariz.--()--PacSci EMC heeft op 1 augustus 2017 zijn voortstuwingstechnologie succesvol getest op zijn demo-satelliet in de ruimte, de PACSCISAT. Na de afgelopen maand doorlopend activiteiten te hebben ontplooid in een 515 kilometer lange, aan de zon synchrone, polaire baan om de aarde, slaagde PacSci EMC voor de ingebouwde tests waaraan zijn primaire en redundante sequencingprogramma en apparatuur van de Smart Energetics Architecture (SEA™) waren onderworpen. Daarnaast vuurde het bedrijf raketmotoren uit zijn Modular Architecture Propulsion System (MAPS™) af. De raketmotoren met zeer nauwkeurige voortstuwing van MAPS veranderden de snelheid en hoogte van PACSCISAT, precies zoals voorspeld in modellen.

“Deze fase van de missie heeft aangetoond dat MAPS betrouwbaar en precies volgens de aanwijzingen presteert, waardoor het systeem niveau 9 van technologische gereedheid heeft behaald (TRL-9)”, zei Greg Scaven, president van PacSci EMC. “Met deze missie wilden we een antwoord geven op de vraag of MAPS ooit eerder in de ruimte heeft gevlogen. Vanaf nu is het antwoord ja. We denken dat de MAPS de NewSpace-markt fundamenteel verandert met zeer nauwkeurige en voorspelbare manoeuvreerbaarheid voor CubeSats, SmallSats en kleine upper-stagesystemen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pacific Scientific Energetic Materials Company (PacSci EMC)
Steve Nelson, 661-917-2947
snelson@psemc.com

Contacts

Pacific Scientific Energetic Materials Company (PacSci EMC)
Steve Nelson, 661-917-2947
snelson@psemc.com