A Swift Biosciences új, ágazatvezető indexált adaptereket bocsát ki, amelyekkel nagyobb számú minta szekvenálható egyetlen futtatásban

A forradalmian új technológia felgyorsítja a genomtérképezést, lehetővé teszi új biomarkerek felfedezését és elősegíti a molekuláris tumorprofil-vizsgálatokat, valamint folyadékbiopsziából származó minták elemzését

ANN ARBOR, Michigan--()--A genomszekvenálási célú, innovatív könytár-előkészítési megoldások piacának egyik vezető cége, a Swift Biosciences ma bejelentette egy új indexportfólió, az Accel-NGS® 2S Indexed Adapters megjelentetését, amely jelentős mértékben javítja az Illumina® platformokon végzett, újgenerációs multiplex szekvenálás hatékonyságát. Ez az egyedi indexsorozat a kereskedelmi forgalomban jelenleg hozzáférhető, nagy áteresztőképességű genomszekvánálási célú alkalmazásokhoz használható legnagyobb indexportfólió, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megbízhatóan felsokszorozzanak akár 96 egyetlen indexszel és 768 kettős indexszel rendelkező mintát egy futtatásban. Ez az ágazatvezető technológia képes kielégíteni a kutató és klinikai laboratóriumok részéről jelentkező növekvő igényt az egy készülékfuttatásban feldolgozható mintaszám növelése iránt, lehetővé téve a gazdaságosabb szekvenálást, és ugyanakkor pontosabb adatokat biztosítva.

A multiplex DNS-szekvenálás általánosan alkalmazott munkamódszer, amely során több minta kerül jelölésre és egyazon futtatásban való feldolgozásra az átmenőteljesítmény növelése és az egy mintára eső szekvenálási költségek csökkentése érdekében. A közelmúltban megjelent lektorált publikációk rámutattak, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható egyéb indexek használata során gyakran előfordul az ún. "index hopping" [indexugrás] néven ismert multiplexelési hiba (a szekvencialeolvasás hibás [nem a megfelelő mintához való] hozzárendelése). Ugyanakkor a korábbi multiplex DNS-szekvenálási technológiák használatakor egyéb szekvenálási hibák is gyakrabban fordulnak elő, melynek következtében tovább nő a hibás hozzárendelések száma. A nagyobb kapacitású szekvenálási platformok (mint például az Illumina legújabb, NovaSeq™ nevű platformja) megjelenésével fokozottabban jelentkezik az igény az olyan megbízható indexek iránt, amelyek segítségével nagy számú minta párhuzamos multiplexelése végezhető el nagy pontossággal.

A Swift Biosciences kutatói által adott tájékoztatás szerint a cég Accel-NGS 2S Indexed Adapters terméke egy 96 indexet tartalmazó készlet, melyet az Illumina TruSeq® P5 adapterekkel való használatra optimalizáltak, így a két termék együttes alkalmazásával akár 768 egyedi, kétszeresen indexált kombináció is létrehozható. Az új indexek nagyobb rugalmasságot biztosítanak egy futtatásban 96-768 egyedileg indexált minta feldolgozásához, és így többféle, eltérő szekvánálási mélységű projekt végrehajtására is alkalmasak. Ezen felül a termék különleges kialakítása kiküszöböli az Illumina áramlási celláira jellemző hozzárendelési és indexugrási hibákat is. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően nagyobb érzékenységgel kimutathatók a ritkán előforduló variánsok is, és megbízhatóbbá és gyorsabbá válik az adatelemzés során végzett demultiplexálás.

"A Swift célja az, hogy lehetővé tegyük a tudósok számára olyan magas minőségű adatok kinyerését bármilyen mintatípus esetén, amelyek akár új tudományos felfedezések alapjául is szolgálhatnak" - fejtette ki Timothy Harkins, a Swift Biosciences elnök-vezérigazgatója. "Új Accel-NGS 2S indexált adaptereink kiküszöbölik az Illumina platformokkal kapcsolatban az áteresztőképesség és a költséghatékonyság terén mutatkozó hiányosságokat, és az Accel-NGS 2S technológiákkal kombinálva minden szekvenálással foglalkozó laboratórium számára jobb minőségű adatok kinyerését biztosítják jelentősen alacsonyabb költségek mellett."

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Lambert, Edwards & Associates
Darby Wagner, (616) 258-5779
dwagner@lambert-edwards.com

Contacts

Lambert, Edwards & Associates
Darby Wagner, (616) 258-5779
dwagner@lambert-edwards.com