A Madison Realty Capital 300,0 millió USA dollárnyi építési hitelt nyújt a Ceruzzi Properties által az East 50th Street 138. szám alatti ingatlanon felépítendő luxus lakóépület fejlesztése céljára

A Ceruzzi a Pelli Clarke Pelli Architects által tervezett 72 emeletes, lakásokat és kiskereskedelmi egységeket tartalmazó toronyépületet épít; a projekt végrehajtásához szükséges teljes összeget az MRC által nyújtott hitel biztosítja

NEW YORK--()--A Ceruzzi Properties (Ceruzzi) és a Madison Realty Capital ("MRC") bejelentette, hogy 300 millió USA dollárnyi építési kölcsönről kötött megállapodást, amely a Manhattan középső részének keleti oldalán található East 50th Street 138. sz. ingatlanon megvalósítandó vegyes felhasználású épület felépítésének finanszírozására szolgál. Az ingatlanbefektetői tevékenységet végző, intézményi befektetők által támogatott MRC, amely elsősorban a közepes méretű vállalatok piacán ingatlanokba és hitelpapírokba fektet be, a forrásokat a Ceruzzi és az SMI USA ("SMI") együttműködésével megvalósításra kerülő projekt megvalósításához biztosítja, amelynek célja egy körülbelül 500 méter magas, 72 emeletes toronyház megépítése. Az épület, amelynek homlokzatát a Pelli Clarke Pelli Architects tervezte, 123 luxus lakóegységet és mintegy 700 négyzetméter alapterületen földszinti és földalatti kereskedelmi egységeket, valamint egy 25 gépjármű számára parkolóhelyet biztosító garázst foglal magában.

"A Madison Realty Capitallal öröm volt üzletet kötni" - nyilatkozta Lou Ceruzzi, a Ceruzzi Properties alapítója és elnöke. "A szerződés kidolgozása és aláírása rendkívül zökkenőmentesen, hatékony és gyorsan történt. Nagy várakozással tekintünk az MRC-vel való hosszú távú kapcsolatunk elé, amely során esetleg a jövőbeli lehetőségektől függően további tranzakciókra is sor kerülhet."

"Az MRC ideális hitelezője ennek a jelentős fejlesztési projektnek, és jól kiegészíti a projekt megvalósítása céljára általunk felállított kiváló teamet" -tette hozzá Tom Tao, az SMI elnöke.

"Ez az ügylet is bizonyítéka annak a vezető ingatlanfejlesztők, mint például a Ceruzzi Properties és parnterei, általi elismerésnek, amelyet a teljes körű projektfinanszírozást biztosító igen kevés cég egyikeként az MRC élvez" - nyilatkozta Josh Zegen, az MRC társalapítója és ügyvezető tulajdonosa. "A jelenlegi piaci feltételek mellett, amikor számos ingatlanfejlesztő több tőkefinanszírozási forrást is kénytelen igénybe venni ügyletei megvalósításához, cégünk egyedüli hitelezőként vállal projektfinanszírozást, amely jóval hatékonyabb megvalósítási folyamatot tesz lehetővé. Ezt számos ügyfelünk rendkívül előnyösnek ítéli meg, és ez okból előszeretettel fordulnak az MRC-hez hitelezési igényeikkel."

Az ingatlanon az építkezés gyorsan halad, az alsóbb szintek betonozása már a 40. emeletnél tart, és várhatóan novemberre elkészül a teljes betonszerkezet. A lakóegységek a tervek szerint 2018 végére lesznek átadható állapotban. Az épület homlokzatát a Pelli Clarke Pelli Architects tervezte, az építési engedélyen helyi építészként az SLCE Architects neve szerepel. A projekt fővállalkozója az AECOM Tishman.

A Ceruzzi Properties többféle, egy-öt hálószobás lakóegység kialakítását tervezi, amelyek alapterülete 72 és 500 négyzetméter közti lesz, és az értékesítésre kerülő lakóegységek összesített alapterülete mintegy 18000 négyzetmétert tesz ki. A felső kategóriás luxuslakások belsőépítészeti tervezését a Champalimaud végzi. Az épületben helyet kapnak a lakóegység-tulajdonosok számára nyújtott olyan luxusszolgáltatások is, mint egy fedett medence és fürdő, fitnesz centrum és közös irodahelyiségek.

Amit a Madison Realty Capital-ról (MRC) tudni kell…

Az MRC egy New York-i székhelyű ingatlanbefektető cég, amely a középméretű vállalatok piacán ingatlanok és hitelek felvásárlásába fekteti eszközeit. A 2004-ben alapított MRC ez idáig mintegy 6,0 milliárd USA dollár értékben kötött ügyleteket a társasház-, kereskedelmi, iroda-, ipari és szállodaingatlan szektorban.(folyt.)

Amit a Ceruzzi Holdings LLC-ről tudni kell…

A Ceruzzi Holdings LLC egy New York City-i székhelyű, teljes körű szolgátltatást nyújtó cég, amely ingatlanfejlesztési, -vásárlási és -működtetési tevékenységet végez. A Ceruzzi az ingatlanvásárlás, -fejlesztés és ügyletkötés terén birtokolt, több mint 25 évre visszanyúló tapasztalataira támaszkodva különleges, a piaci átlagnál jóval nagyobb megtérülést nyújtó lehetőségeket kínál ügyfeleinek. New York City-ben a Ceruzzi legutóbbi projektjei közé tartozik többek közt az alakja miatt Rúzs háznak (Lipstick Building) nevezett épület melletti, valamint a Fifth Avenue 520. sz. alatti ingatlan többségi tulajdonának megszerzése. A cég ingatlanszakértői számos tudományágban jártasak, idéertve az építészetet, a tulajdonjogi kérdéseket, a bérbeadást, a marketinget, az ingatlankezelést és a finanszírozást.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
Great Ink Communications: 212-741-2977
Tom Nolan - tom@greatink.com
Eric Waters - eric.waters@greatink.com

Contacts

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
Great Ink Communications: 212-741-2977
Tom Nolan - tom@greatink.com
Eric Waters - eric.waters@greatink.com