Panasonic ontwikkelt controletechnologie voor slaperigheid door het constateren en voorspellen van de mate van slaperigheid van een autobestuurder

Photo1: Detecting drowsiness by observing the blinking features: The system extracts an outline of the eyes and monitors time-sequence shifts in blinking features by checking the opening between the eyelids. (Graphic: Business Wire)

OSAKA, Japan--()--Panasonic Corporation maakt vandaag bekend dat het een beheersingstechnologie heeft ontwikkeld voor het vaststellen en voorspellen van de mate waarin iemand slaperig is en de mogelijkheid geeft om op een aangename manier wakker te blijven.

Video beschikbaar via: https://youtu.be/CT4qnpMnrxg

Deze technologie, die kan helpen bij het voorkomen van slaperigheid tijdens het rijden, signaleert lichte slaperigheid bij autobestuurders in een vroeg stadium door een nauwkeurige meting van de staat van de bestuurder zonder fysiek contact, maar het ziet knipperende bewegingen en gezichtsuitdrukkingen etc., die worden vastgelegd door een camera in de auto, waarna deze signalen vervolgens worden verwerkt dankzij kunstmatige intelligentie. Verder wordt met het gebruik van de meetgegevens van de camera in de auto het warmteverlies van de bestuurder en de verlichtingssterkte de verandering van de mate van slaperigheid voorspeld door de nieuwe technologie van Panasonic. De technologie combineert het monitoren van het thermische gevoel met het vermogen om de bestuurder op een prettige gevoel wakker te houden tijdens het rijden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contact:
Global Communications Department
Panasonic Corporation
http://news.panasonic.com/global/contacts/

Contacts

Media Contact:
Global Communications Department
Panasonic Corporation
http://news.panasonic.com/global/contacts/