Madison Realty Capital biedt bouwlening van $ 300,0 miljoen voor nieuwbouw van luxe appartementen van Ceruzzi Properties op 138 East 50th Street

Ceruzzi bouwt een 72 verdiepingen tellende woon- en retailtoren ontworpen door Pelli Clarke Pelli Architects; MRC levert volledige schuldkapitalisatie voor voltooiing van het project

NEW YORK--()--Ceruzzi Properties (Ceruzzi) en Madison Realty Capital (MRC) hebben de sluiting van een bouwlening van $ 300 miljoen aangekondigd voor de voltooiing van een belangrijk multifunctioneel project op 138 East 50th Street in de buurt Midtown East van Manhattan. MRC, een institutioneel gesteunde vastgoedbeleggingsonderneming gericht op vastgoedbeleggingen en schuldinvesteringen in de middenmarkten, heeft voorzien in de lening voor het project dat Ceruzzi ontwikkelt in samenwerking met SMI USA (SMI). De nieuwbouw bestaat uit een 72 verdiepingen tellende toren van 245 meter met een gevel ontworpen door Pelli Clarke Pelli Architects. Er worden 124 luxe residentiële wooneenheden, bijna 700 vierkante meter gelijkvloerse en ondervloerse winkelruimte en een parkeergarage met 25 parkeerplaatsen in ondergebracht.

“Het was een genoegen om deze transactie met Madison Realty Capital af te ronden,” aldus Lou Ceruzzi, oprichter en President van Ceruzzi Properties. “De uitvoering van de deal was vlot, efficiënt en naadloos. We kijken uit naar onze voortgezette relatie met MRC en naar extra transacties, omdat we gericht blijven op de toekomst.”

“MRC was de ideale kredietverlener voor deze hoogwaardige ontwikkeling, in aanvulling op het uitmuntende projectteam dat we hebben samengesteld,” voegde Tom Tao, President van SMI, hieraan toe.

“Deze transactie wijst op de status van MRC als een van de weinige single-source leveranciers van financieringsoplossingen voor vooraanstaande sponsors zoals Ceruzzi Properties en hun partners,” stelde Josh Zegen, mede-oprichter en Managing Principal van MRC. “Op een moment dat veel ontwikkelaars meerdere kapitaalbronnen moeten samenvoegen om deals rond te krijgen, bieden wij one-stop shopping en een efficiënter proces. Dat is een interessante propositie voor veel van onze klanten, en we worden om die reden vaak gekozen als kredietverlener.”

De bouw op de locatie vordert snel en de betonnen bovenbouw is al op de 40e verdieping aangeland, met de bovenzijde van het gebouw naar verwachting gereed in november. De afronding van de appartementen staat gepland voor eind 2018. Pelli Clarke Pelli Architects ontwierp de gevel en SLCE Architects is de architect die geregistreerd staat. AECOM Tishman dient als algemene aannemer.

Ceruzzi Properties is van plan om een mix van efficiënte appartementen met een tot vijf slaapkamers aan te bieden, variërend van 72 vierkante meter tot 500 vierkante meter, met in totaal ongeveer 18.580 verkoopbare vierkante meter. Binnenhuisarchitectuur van Champalimaud zal een van de elementen zijn van de algehele hoogwaardige luxe omgeving van het gebouw. Het gebouw omvat luxe voorzieningen, waaronder een overdekt zwembad en spa, fitnesscentrum en gedeelde werkplekken.

Over Madison Realty Capital (MRC)

MRC is een vastgoedbeleggingsonderneming in New York die beleggingen in onroerend goed en schuldinvesteringen in de middelmarkt nastreeft. MRC werd opgericht in 2004 en heeft geïnvesteerd in transacties ter waarde van circa $ 6,0 miljard in de multifamilie-, retail-, kantoor-, industriële en hotelsector.

Over Ceruzzi Holdings LLC

Ceruzzi Holdings LLC is een full-servicebedrijf in New York dat een gediversifieerd portfolio van voornamelijk vastgoedobjecten ontwikkelt, verwerft en exploiteert. Ceruzzi maakt optimaal gebruik van haar meer dan 25 jaar bewezen ervaring op het gebied van acquisitie, ontwikkeling en structurering om unieke kansen te creëren die buitengewoon rendement opleveren. Recente projecten van Ceruzzi in New York City zijn onder meer de acquisitie van de meerderheidspositie van land onder het Lipstick Building en de nieuwbouwlocatie op 520 Fifth Avenue. De vastgoedprofessionals van het bedrijf zijn gespecialiseerd in tal van disciplines, waaronder bouw, rechten, leasing, marketing, management en financiën.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen, contactpersoon
Great Ink Communications: 212-741-2977
Tom Nolan – tom@greatink.com
Eric Waters – eric.waters@greatink.com

Contacts

Mediavragen, contactpersoon
Great Ink Communications: 212-741-2977
Tom Nolan – tom@greatink.com
Eric Waters – eric.waters@greatink.com