Europese dochteronderneming van Clinical Innovations verwerft Brenner Medical GmbH

De overname breidt bestaande structuur in Europa uit en bouwt voort op de algehele wereldwijde aanwezigheid

SALT LAKE CITY (VS)--()--Clinical Innovations, een van de grootste bedrijven voor medische apparatuur, dat zich exclusief richt op zwangerschap en bevalling en de unit voor neonatale intensieve zorg, heeft Brenner Medical GmbH verworven via zijn volledige dochteronderneming, Clinical Innovations Europe. De overname in centraal Europa breidt de infrastructuur van Clinical Innovations in Europa uit en verhoogt de algehele wereldwijde aanwezigheid. De aankoop zal ook een platform bieden om het productbereik in Duitsland te verbeteren. Duitsland beschikt momenteel over de grootste economie op het continent.

“Brenner Medical is al jarenlang een sterke partner en samen zullen onze apparaten clinici in staat stellen om te innoveren en de patiëntenzorg te verbeteren,” aldus Steve Cash, senior vice president voor wereldwijde verkoop bij Clinical Innovations. “Brenner brengt een netwerk van hoogwaardige partners op het gebied van medisch apparatuur met zich mee en wij kijken ernaar uit om deze producten te integreren in onze portefeuille van complementaire producten voor artsen en verpleegkundigen.”

Clinical Innovations heeft voortdurend zijn wereldwijde aanwezigheid uitgebreid, en is de marktleider in verschillende productcategorieën. De overname van Brenner Medical bouwt verder op de succesvolle oprichting in 2014 van Clinical Innovations Europe.

Brenner Medical werd in 1997 opgericht door eigenaar Angelika Salomon en biedt innovatieve producten voor verloskunde en gynaecologie.

“Door de overname van onze Duitse distributeur kan het bedrijf het commerciële bereik uitbreiden in een markt waar we reeds een aanzienlijk commercieel succes hebben behaald. We verwachten verdere groeimogelijkheden in dit strategisch belangrijke gebied van de wereld,” aldus Ken Reali, president en CEO van Clinical Innovations. “Wij danken Mevrouw Salomon voor alles wat ze in de afgelopen twintig jaar heeft gedaan om de zorg voor moeders en baby's in Duitsland te ondersteunen,” voegde de heer Reali toe.

“We zijn blij om te zien dat Clinical Innovations stappen blijft ondernemen om het commerciële platform van het bedrijf te verbeteren, en de overname van Brenner Medical is een belangrijke stap voorwaarts,” zei Mike Lynch, operationele partner bij de Pritzker Group Private Capital.

Clinical Innovations maakt deel uit van de Pritzker Group.

Over Clinical Innovations

Clinical Innovations is een van de grootste bedrijven voor medische apparatuur dat zich exclusief richt op zwangerschap en bevalling en de unit voor neonatale intensieve zorg. Het bedrijf is reeds een marktleider in verschillende categorieën met producten als de Koala® intra-uterien drukkatheter; Kiwi® voor vacuüm-ondersteund bevallingssysteem; ROM Plus®-test voor het breken van de vliezen; traxi® Panniculus-retractor; ClearView baarmoedermanipulator; babyLance veiligheidshielprik; en het onlangs toegevoegde ebb Complete tamponiseringssysteem. Clinical Innovations breidt zijn wereldwijde aanwezigheid uit met het ontwikkelen van ultramoderne technologieën en innovatieve medische apparatuur die voldoen aan de missie om de levens van moeders en baby's overal ter wereld te verbeteren. Clinical Innovations maakt deel uit van de Pritzker Group. Ga voor meer informatie naar clinicalinnovations.org.

Over de Pritzker Group

De Pritzker Group, opgericht door Tony en J.B. Pritzker, beschikt over drie belangrijke beleggingsteams: Private Capital, voor het verwerven en exploiteren van toonaangevende bedrijven gevestigd in Noord-Amerika; Venture Capital, dat financiering in een vroegtijdig stadium alsmede risicokapitaal biedt aan technologiebedrijven in de Verenigde Staten; en Asset Management, dat samenwerkt met de beste beleggingsbeheerders in wereldwijde, openbare markten.

Pritzker Group Private Capital verwerft middelgrote bedrijven die in Noord-Amerika gevestigd zijn en een leidende positie hebben op het gebied van vervaardigde producten, dienstverlening en de gezondheidszorg. Het permanent eigen vermogen van het bedrijf zorgt voor een efficiënte besluitvorming, een brede flexibiliteit binnen de transactiestructuur en de beleggingshorizon, en een goede afstemming met de managementteams die gericht zijn op het creëren van langetermijnwaarde. Pritzker Group brengt aanzienlijke hulpmiddelen, expertise en geloofwaardigheid in bij het opbouwen van bedrijven en is een ideale partner voor ondernemingen en familiebedrijven. Ga voor meer informatie naar pritzkergroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Aileron Communications
Dave Lundy, 312.629.9400
dlundy@aileroninc.com

Contacts

Aileron Communications
Dave Lundy, 312.629.9400
dlundy@aileroninc.com