MIT en Harvard nemen deel aan licentiepool CRISPR-Cas9 van MPEG LA

DENVER--()--MPEG LA, LLC, wereldwijd toonaangevend in licenties, heeft vandaag met blijdschap bekendgemaakt dat houders van belangrijke patenten op CRISPR patenten hebben ingediend. Dit gebeurde nadat MPEG LA een oproep had gedaan voor deelname aan het gezamenlijke licentieplatform CRISPR-Cas9. Patenten worden nog steeds toegelaten.

“De enthousiaste reacties op het initiatief voor een patentpool van MPEG LA onderschrijven eens te meer de breed gedeelde opvatting dat CRISPR te belangrijk is voor een eindeloze patentstrijd en versplinterde licentieprogramma’s. Met de efficiëntie en voorspelbaarheid van één enkele licentie voor wetenschappers en bedrijven over de hele wereld is de kans op volledige verwezenlijking van alle kansen op een beter leven het grootst”, zei Larry Horn, president en ceo van MPEG LA. “Omdat MPEG LA zich ten doel stelt zo veel mogelijk intellectueel eigendom met betrekking tot CRISPR wereldwijd beschikbaar te stellen en alle betrokkenen op de markt profiteren van deze kans om de toekomst van CRISPR mede te bepalen, blijven extra patentinzendingen welkom.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MPEG LA, LLC
Tom O’Reilly, 303-200-1710
Fax: 301-986-8575
toreilly@mpegla.com

Contacts

MPEG LA, LLC
Tom O’Reilly, 303-200-1710
Fax: 301-986-8575
toreilly@mpegla.com