PacSci EMC laat nieuwe technologie zien op demo-satelliet

CHANDLER, Ariz.--()--PacSci EMC heeft op 30 juni 2017 de eerste tests in de ruimte met het draagvermogen van nieuwe technologieën aan boord van de demo-satelliet PACSCISAT succesvol afgerond. Nadat de satelliet in één week werd geactiveerd in een polaire, heliosynchrone baan om de aarde van 515 kilometer, slaagde PacSci EMC met de primaire en overtollige sequentiesystemen en -apparaten van zijn Energetics Architecture (SEA™) voor de ingebouwde tests. PacSci EMC vuurde daarnaast twee pyrotechnische Smart Initiators af en voerde manoeuvres voor de standregeling uit met behulp van pyrotechnische raketten.

“Deze fase van de missie laat zien dat ons SEA-systeem de Smart Initiators kan laten ontbranden, betrouwbaar werkt, precies doet wat wij bevelen en nu op niveau 9 van technologische gereedheid zit (TRL-9)”, zei Greg Scaven, directeur van PacSci EMC. “Ons doel met deze missie was om antwoord te geven op de vraag ‘heeft deze apparatuur ooit in de ruimte gevlogen?’ en het antwoord is nu ‘ja’. We geloven dat ons systeem en pyrotechnische apparatuur een ‘gamechanger’ zijn voor de NewSpace-markt, omdat het zeer zuinige, flexibele en precieze sequentiecapaciteiten levert voor satellietlanceringen en ruimtevaart, maar ook standregelingsfuncties bevat.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pacific Scientific Energetic Materials Company (PacSci EMC)
Steve Nelson, 661-917-2947
snelson@psemc.com

Contacts

Pacific Scientific Energetic Materials Company (PacSci EMC)
Steve Nelson, 661-917-2947
snelson@psemc.com