Samenwerkingsverband tussen Vertex en Duracell leidt tot eerste succesvolle elektronische BTW-aangifte voor Spaanse SII-systeem

LONDEN--()--Vertex, Inc., een toonaangevende leverancier van belastingtechnologie-oplossingen, heeft vandaag haar eerste succesvolle elektronische aangifte van de belasting over de toegevoegde waarde (BTW) voor het Spaanse SII-systeem bekendgemaakt in samenwerking met Duracell, het wereldwijde operationele iconische bedrijf voor consumentenbatterijen en de toonaangevende fabrikant van hoogwaardige alkalinebatterijen, evenals speciale cellen en oplaadbare batterijen.

De Spaanse SII-aangifte, een nieuwe vereiste die door de Spaanse regering is ingevoerd, vereist dat belastingplichtigen in praktisch realtime voor de BTW relevante transactiegegevens van hun handelsschulden- en handelsvorderingenadministratie indienen bij de overheid in een specifiek XML-formaat.

Ter ondersteuning van deze nieuwe regelgeving heeft Duracell Vertex® Indirect Tax Returns geïmplementeerd, een BTW-nalevingsoplossing die handtekeningsklare BTW-aangiften levert, evenals andere aangiften, inclusief BTW SAF-T en recentelijk de Spaanse SII-aangiften. Duracell en Vertex zijn verheugd om aan te kondigen dat de eerste daadwerkelijke SII BTW-aangifte op 4 juli 2017 met succes is afgerond.

Om complexe fiscale gegevensbeheerproblemen te overwinnen, alsook bepaalde geautomatiseerde validaties uit te voeren voorafgaand aan de feitelijke SII-indiening, maakt Duracell gebruik van Vertex® Enterprise, een cloudgebaseerde oplossing voor gegevensbeheer en -analyse.

“Het doet Duracell genoegen om samen te werken met Vertex om de eerste Spaanse SII BTW-aangifte te realiseren,” aldus Irmante Stazyte, Global VAT Manager bij Duracell. “Duracell heeft vertrouwen in de technologie en het team van Vertex om belastingoplossingen te bieden die ons helpen te voldoen aan specifieke fiscale eisen over de hele wereld en tijdig om te gaan met veranderingen in de belastingwetgeving, zoals de recente invoering van het SII-systeem in Spanje. Via de oplossingen van Vertex krijgen we toegang tot en organiseren we belangrijke belastinggegevens van begin tot eind, van de belastingbepaling tot de belastingrapportage, overdraging aan de autoriteiten en gegevensanalyse. Dit stelt ons in staat om compliant te blijven en kritische zakelijke beslissingen te nemen, zowel in lokaal als vanuit wereldwijd opzicht,” voegde ze eraan toe.

“De Spaanse SII is een nieuwe stap in de richting van volledige 'digitalisering' van de relatie tussen bedrijven en de belastingautoriteiten,” stelde Danny Vermeiren, BTW-directeur in het belastinghoofdkantoor van Vertex. “We zien een trend van het achterlaten van de maandelijkse of driemaandelijkse btw-aangiften, om over te gaan op het nu vereisen dat gegevens in realtime of bijna realtime worden uitgewisseld. Om te kunnen voldoen aan de toename van de vereisten op het gebied van digitale aangifte, dienen belastingbetalers hun aangiftestrategie te overwegen en te investeren in de juiste hulpmiddelen en technologie. Dit stelt bedrijven in staat al hun gegevens uniform en belastinggevoelig te maken en te centraliseren, zodat ze er optimaal gebruik van kunnen maken als één bron voor alle belastinggegevens en aangiftevereisten.”

Over Vertex

Sinds 1978 is Vertex, Inc. een toonaangevende leverancier van belastingtechnologie en -diensten, waardoor bedrijven van elke omvang het volledige strategische potentieel van de belastingfunctie kunnen realiseren door belastingprocessen te automatiseren en te integreren, terwijl tegelijkertijd optimaal gebruik gemaakt wordt van geavanceerde en voorspellende analyses van fiscale gegevens. Vertex biedt cloudgebaseerde en gehoste oplossingen op locatie die kunnen worden aangepast aan specifieke industrieën voor elke belangrijke belastinglijn, waaronder inkomsten, verkoop en consumentengebruik, toegevoegde waarde en loon. Vertex is gevestigd in Pennsylvania en is een particulier bedrijf met meer dan 900 professionals, en bedient bedrijven over de hele wereld.

Ga voor meer informatie over Vertex naar www.vertexinc.com of volg Vertex op Twitter @vertexinc.

Over Duracell

Duracell is 's werelds grootste fabrikant van alkalinebatterijen, speciale cellen en oplaadbare batterijen. Sinds de oprichting in de vroege jaren 40 is het bedrijf een iconisch persoonlijk energiemerk geworden, vertrouwd op het gebied van compacte en langdurige batterijen. Gemiddeld worden per seconde 63 Duracell-producten verkocht, en Duracell is het nummer één merk dat door de grootste fabrikanten ter wereld wordt aanbevolen.

Duracell heeft een rijke geschiedenis van innovatie met veel baanbrekende en succesvolle producten, variërend van de eerste knoopcel voor hoortoestellen en alkaline AA- en AAA-batterijen, tot PowerCheck™ waarmee consumenten de resterende kracht van een Duracell-batterij kunnen verifiëren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bedrijfscontactpersoon:
Vertex, Inc.
Tricia Schafer-Petrecz
484-595-6142
tricia.schafer-petrecz@vertexinc.com

Contacts

Bedrijfscontactpersoon:
Vertex, Inc.
Tricia Schafer-Petrecz
484-595-6142
tricia.schafer-petrecz@vertexinc.com