XPRIZE maakt deelnemers bekend die meedingen naar 15 miljoen dollar tijdens Global Learning op EdTechXEurope

LONDEN--()--XPRIZE, internationaal leider in wedstrijden met stimulerende geldprijzen hebben elf halve finalisten bekendgemaakt die oplossingen bieden voor kwesties waar de mensheid zich voor gesteld ziet. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 15 miljoen dollar. Dit jaar dienen de halve finalisten die meedoen aan de EdTechXEurope, XPRIZE open source – en scalability software te ontwikkelen waarbij kinderen in ontwikkelingslanden zichzelf binnen 15 maanden de basisbeginselen leren van lezen, rekenen en schrijven.

Senior director Matt Keller van de Global Learning XPRIZE: β€œIn mijn loopbaan heb ik veel technische hulpmiddelen gezien die kinderen helpen om toegang te krijgen tot educatie die zij anders niet krijgen. Alle halve finalisten hebben gemeen dat hun innovatie software de manier van lesgeven verandert. En dat speciaal op plekken in de wereld waar kinderen niet naar school kunnen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

XPRIZE
Eric Desatnik / Jackie Wei
310.741.4892 / 310.741.4918
eric@xprize.org / jackie.wei@xprize.org

Contacts

XPRIZE
Eric Desatnik / Jackie Wei
310.741.4892 / 310.741.4918
eric@xprize.org / jackie.wei@xprize.org