Blurry Box, de Onbreekbare Encryptie Technologie

Wibu-Systems wint uitdaging: groep mondiale hackers kon nieuwe cryptografische methode niet kraken

Blurry Box, de nieuwste software-encryptietechnologie van Wibu-Systems, blijft ongeslagen bij de Global Hackers Contest 2017 (Photo: Wibu-Systems)

KARLSRUHE, Duitsland--()--Honderden deelnemers uit alle delen van de wereld hebben deelgenomen aan de hackers wedstrijd, gericht op het kraken van een spel, beveiligd met Blurry Box®, het toppunt van encryptie recent gelanceerd door Wibu-Systems. Het resultaat: niemand slaagde erin in te breken in de meest recente technologie van de toonaangevend leverancier van beveiligd licentiebeheer in de industriële sector.

De deelnemers deden fanatiek drie weken lang pogingen het spel te kraken. Twee stuurden hun resultaat naar de onafhankelijke jury, gevormd door de IT beveiligingwetenschappers van Horst Goertz Institute (HGI) en Institute for Internet Security - if(is). Hun pogingen kwamen echter niet in aanmerking voor de uitgeloofde prijs van €50.000,-- bij een geslaagde hack. Nu ontvingen ze elk een troostprijs van €1.000,--.

Wibu-Systems legt zich al bijna dertig jaar toe op de bescherming van digitale kennis. Die inspanningen hebben geleid tot CodeMeter, een oplossing voor het beveiligen van software en intelligente apparaten tegen misbruik van intellectueel eigendom, reversed engineering en het inbreken in software code. Één van de belangrijkste onderdelen van CodeMeter is het encryptie mechanisme AxProtector, Deze module versleutelt automatisch gecompileerde softwarecode. De IxProtector module, inmiddels geïntegreerd met AxProtector, selecteert en versleutelt individuele functies voor een hoger niveau van beveiliging tegen bepaalde kraaktechnieken.

Toch behoeft sommige complexe en gevoelige software een nog sterkere beveiliging. In 2014 wonnen Wibu-Systems, Karlsruhe Institute of Technology en FZI de German IT Security Awards met Blurry Box. De technologie is daarna geïntegreerd in CodeMeter en nu publiekelijk gevalideerd door de mondiale hackerswedstrijd. De technologie selecteert, dupliceert, wijzigt en versleutelt afzonderlijke functies. Met brute kracht uitgevoerde aanvallen worden tegengegaan via valkuilen en vertragingsmechanismen bij het ontsleutelen. Met een dergelijk robuust ontwerp, is het eenvoudiger om zelf vanaf scratch software te gaan ontwikkelen in plaats van die te stelen van een ander.

Oliver Winzenried, CEO en oprichter van Wibu-Systems, recent genoemd als één van de drie Top Embedded Innovators van 2017, is van mening dat in de huidige samenleving oorlogen zich afspelen op een digitaal slagveld. “Industrietakken, publieke diensten en nationale soevereine systemen moeten zich wapenen met de meest stringente beveiligingsmaatregelen. Het is onze missie om de belangrijkste waarden van ons zakelijk en privé leven in veilige handen te brengen”.

Contacts

Wibu-Systems
Daniela Previtali, +49 721 9317235
Marketing Directeur
daniela.previtali@wibu.com

Contacts

Wibu-Systems
Daniela Previtali, +49 721 9317235
Marketing Directeur
daniela.previtali@wibu.com