Norsk Titanium en thyssenkrupp onderzoeken industriële samenwerkingsmogelijkheden

Norsk Titanium en thyssenkrupp Marine Systems hebben een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend om de mogelijkheid van industriële samenwerking te onderzoeken.

OSLO, Noorwegen--()--Norsk Titanium AS, 's werelds eerste leverancier van luchtvaartwaardige, additief geproduceerde structurele titaniumcomponenten, heeft bekendgemaakt dat het industriële samenwerkingsmogelijkheden onderzoekt me de gediversifieerde industriële groep thyssenkrupp.

In december 2016 hebben Norsk Titanium en thyssenkrupp Marine Systems een Memorandum of Understanding voor industriële samenwerking ondertekend die thyssenkrupp Marine Systems helpt bij het vervangen van de vier Ula klasse onderzeeërs, momenteel actief in de Noorse marine, door moderne onderzeeërs gebaseerd op het HDW klasse 212A-ontwerp. Omdat titanium een belangrijk materiaal is voor deze nieuwe generatie onderzeeërs, zal de revolutionaire Rapid Plasma DepositionTM technologie van Norsk Titanium significante kosten- en planningsvoordelen opleveren, die traditionele fabricageprocessen aanzienlijk kunnen verbeteren.

“De samenwerking met thyssenkrupp is een belangrijke kans voor Norsk Titanium en is een goede aanvulling op hetgeen we hebben bereikt in de luchtvaartsector,” zei Norsk Titanium President en Chief Executive Officer Warren M. Boley, Jr. “We kijken uit naar een nauwe samenwerking met thyssenkrupp waarmee we gezamenlijke zakelijke kansen kunnen identificeren en ons verder kunnen ontwikkelen. Hier kunnen onze klanten en Noorwegen van profiteren.”

“Nauwe samenwerking met de Noorse industrie, de nieuwste technologie en betrouwbare samenwerking op de lange termijn zijn de belangrijkste succesfactoren voor ons concept in Noorwegen. Met het ondertekenen van de overeenkomst maken we nog een stap in de richting van maximalisatie van betrokkenheid van de nationale industrie bij dit project,” zei Dr. Rolf Wirtz, CEO van thyssenkrupp Marine Systems.

Norsk Titanium is aanwezig in Hal 1, Ruimte H299, op de International Paris Airshow, Le Bourget van 19 tot 25 juni 2017. Samen met een volledig prototype van de gepatenteerde MERKE IV™ Rapid Plasma Deposition™-machine van het bedrijf dat de baanbrekende structurele onderdelen produceerde.

Over Norsk Titanium AS

Norsk Titanium AS is 's werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titanium componenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces dat titanium draad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een toonaangevende leverancier van Boeing en heeft zich toegewijd tot het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor 's werelds eersteklas luchtvaartfabrikanten. RPD™ is het eerste FAA-goedgekeurde, 3D-geprinte, structurele titanium van de wereld, die een substantiële besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie, en commerciële klanten oplevert.www.norsktitanium.com

Over thyssenkrupp Group

thyssenkrupp is een gediversifieerde industriële groep met traditionele sterke punten op het gebied van materiaal en een toenemend aantal kapitaalmiddelen en serviceverlenende bedrijven. Meer dan 156.000 medewerkers in bijna 80 landen werken met enthousiasme en technisch knowhow aan de ontwikkeling van producten van hoge kwaliteit en intelligente industriële processen en diensten voor duurzame vooruitgang. Hun vaardigheden en toewijding zijn de basis van ons succes. In fiscaal jaar 2015/2016 heeft thyssenkrupp een omzet van rond € 39 miljard gerealiseerd.

Over thyssenkrupp Marine Systems GmbH

thyssenkrupp Marine Systems is een van 's werelds vooraanstaande systeemleveranciers voor onderzeeërs en marineschepen. Het bedrijf heeft een eeuwenlange geschiedenis van marinescheepbouw en biedt de nieuwste technologieën, innovaties en extensieve en betrouwbare diensten aan klanten overal ter wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Griffin Communications Group
George Torres, +1 310.947.0982
media@norsktitanium.com

Contacts

Griffin Communications Group
George Torres, +1 310.947.0982
media@norsktitanium.com