1,75 miljard inwoners van rijkste acht landen zonder internetverbinding

LONDEN--()--Een nieuw onderzoek van de Wireless Broadband Alliance (WBA) onthult dat maar liefst 1,75 miljard inwoners van de acht rijkste landen (gemeten naar bruto binnenlands product) geen internetverbinding hebben. Van deze groep woont 34 procent in grote stedelijke centra. Het rapport, dat vandaag is gepubliceerd, toont aan dat de digitale kloof een mondiaal probleem blijft, ondanks dat het bevorderen van connectiviteit een gemeenschappelijk doel is van veel landen.

Het nieuwe onderzoek, uitgevoerd door IHS Markit ter ere van Wereld-wifidag, verkent de mate van connectiviteit in acht landen: Braziliƫ, China, Duitsland, India, Japan, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het brengt uitdagingen aan het licht en laat zien welke initiatieven zijn genomen in vijf grote steden: Delhi, Londen, Moskou, New York en Sao Paolo.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

CCgroup PR
Chloe Pope
WBA@ccgrouppr.com
+44 203 824 9200

Contacts

CCgroup PR
Chloe Pope
WBA@ccgrouppr.com
+44 203 824 9200