Maana bekroond als technologische pionier by het World Economic Forum

Innovator op het gebied van digitale kennistechnologie krijgt wereldwijde erkenning

PALO ALTO, Calif.--()--Maana, een pionier op het gebied van digitale kennistechnologie, is tussen honderden kandidaten gekozen als een van de ”technologische pioniers” tijdens het World Economic Forum, een selectie van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. De innovatie van Maana helpt de grootste industriële bedrijven bij het drie tot tien keer sneller verbeteren van de operationele efficiëntie ten opzichte van technologieën die in het verleden zijn gebruikt. Het Maana-kennisplatform zet industriële domeinexpertise en gegevens om in digitale kennis, zodat miljoenen experts sneller betere beslissingen kunnen nemen. Deze experts beheren de industriële middelen waar de wereldeconomie van afhankelijk is. Maana is opgericht door Babur Ozden en Donald Thompson.

De technologische pioniers van het World Economic Forum zijn wereldwijde, recentelijk opgerichte bedrijven die bezig zijn met het ontwerp, de ontwikkeling en de implementatie van nieuwe technologieën en innovaties, en die op het punt staan om een significante impact te hebben op de zakelijke wereld en de maatschappij. De dertig technologische pioniers die voor de laatste ronde zijn geselecteerd zijn actief in kunstmatige intelligentie, toegevoegde realiteit, autonome voertuigen, biotechnologie, blockchain, cyberveiligheid, het (industriële) internet der dingen, en andere revolutionaire technologieën.

In navolging van de selectie als technologische partner, zal de CEO van Maana, Babur Ozden, meedoen aan de jaarlijkse bijeenkomst van nieuwe kampioenen van het World Economic Forum. Deze bijeenkomst, ook wel “zomer in Davos” genoemd, wordt van 27 tot 29 juni in Dalian, China gehouden. Veel van de pioniers zullen ook de jaarlijkse bijeenkomst in januari 2018 in Davos bijwonen, en gedurende de komende twee jaar blijven meedoen aan speciale gemeenschapsevenementen voor technologische pioniers.

”We verwelkomen Maana bij deze groep buitengewone pioniers”, zegt Fulvia Montresor, hoofd Technologische Pioniers bij het World Economic Forum. ”We hopen dat deze keuze ertoe leidt dat het World Economic Forum ervoor kan zorgen dat zakelijke leiders, overheden, de civiele maatschappij en andere relevante individuen beter kunnen samenwerken, en daarmee de ontwikkeling te versnellen van technologische oplossingen voor de grootste wereldwijde uitdagingen.”

”Het is een eer om te worden erkend als een technologisch pionier door het World Economic Forum”, zei Babur Ozden, oprichter en CEO van Maana. ”Dit bevestigt de sleutelrol die onze innovatie speelt in de vierde industriële revolutie. De technologie van Maana, gefocust op kennis, geeft industriële bedrijven de mogelijkheid om efficiënter te worden en de output te vergroten, en tegelijkertijd milieurisico’s te verkleinen en de gezondheid en veiligheid van de werknemers te verbeteren. We kijken ernaar uit om onze bijdrage te leveren aan de missie van het World Economic Forum: het verbeteren van de wereld waarin we leven, via innovatieve en ondernemende oplossingen voor wereldwijde uitdagingen.”

De technologische pioniers zijn geselecteerd door een selectiecommissie bestaand uit meer dan 60 academici, ondernemers, durfkapitalisten en bedrijfsleiders. Vooraanstaande leden van de commissie zijn Geoffrey Moore (Adviseur, Geoffrey Moore Consulting, VS), Yossi Vardi (Voorzitter, International Technologies, Israël) en Lee Sang-Yup (vooraanstaand professor en decaan, Korea Advanced Institute of Science and Technology, Zuid-Korea). De commissie heeft de beslissingen gebaseerd op criteria zoals innovatie, potentiële impact en leiderschap. Bedrijven die dit in het verleden hebben ontvangen zijn onder andere Airbnb, Google, Kickstarter, Mozilla, Palantir Technologies, Scribd, Spotify, Twitter en Wikimedia.

Alle informatie over de technologische pioniers van dit jaar is hier te vinden: http://wef.ch/techpioneers17

Meer informatie over winnaars uit het verleden is hier te vinden.

Over Maana

Maana is de pionier geweest van ’digitale kennistechnologie’ voor ondernemingen. Het Maana-kennisplatform zet menselijke expertise en gegevens om in digitale kennis, zodat werknemers sneller betere beslissingen kunnen nemen. De gepatenteerde Knowledge Graph™ van Maana, gecombineerd met de gepatenteerde algoritmes van Maana, versnellen het halen van kennis uit datasilo’s, waardoor relaties kunnen worden blootgelegd in de context van het optimaliseren van middelen of processen. Klanten zijn Fortune Global 500-bedrijven zoals Chevron, GE, Maersk, en Shell. Investeerders van Maana zijn Chevron Technology Ventures, Frost Data Capital, GE Ventures, Intel Capital, Saudi Aramco Energy Ventures, en Shell Technology Ventures. Maana is een besloten vennootschap met kantoren in Palo Alto, Californië; Bellevue, Washington; en Houston, Texas. Bezoek ons op https://maana.io/

Over het World Economic Forum: Het World Economic Forum, dat zich bezighoudt met het verbeteren van de wereld, is de internationale organisatie voor samenwerking tussen publieke en privébedrijven. Het Forum onderhoudt contacten met de belangrijkste politieke, zakelijke en andere leiders in de maatschappij, ter vorming van wereldwijde, regionale en industriële agenda’s. (www.weforum.org)

Twitter: @MaanaKnowledge

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/maana

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

voor Maana
Lyndsey Rocca, 916-223-9273
Maana@BOCACommunications.com

Contacts

voor Maana
Lyndsey Rocca, 916-223-9273
Maana@BOCACommunications.com