GSMA: wereldwijd 5 miljard unieke abonnees op mobiele dienst

LONDEN--()--De mondiale mobiele-communicatiesector heeft zijn 5 miljardste unieke abonnee op een mobiele dienst verwelkomd, blijkt uit real-timedata van GSMA Intelligence, de onderzoekstak van de GSMA. De mijlpaal betekent dat meer dan twee derde van de wereldbevolking verbonden is via een mobiele service. De komst van het laatste miljard voltrok zich in vier jaar tijd.

“De mijlpaal van 5 miljard is een geweldig prestatie voor een sector die slechts enkele decennia oud is. Het is een afspiegeling van de vele miljarden dollars die mobielnetwerkexploitanten hebben geïnvesteerd in netwerken, diensten en spectrum”, zei Mats Granyrd, algemeen directeur van de GSMA. “Op dit moment is mobiel een werkelijk mondiaal platform voor connectiviteit en, wellicht belangrijker, maatschappelijke en economische kansen voor mensen in alle delen van de wereld. Door zijn gigantische reikwijdte speelt de mobiele sector een cruciale rol in mondiale initiatieven, zoals de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For the GSMA
Sophie Waterfield
+44 77 7945 9923
Sophie.Waterfield@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com

Contacts

For the GSMA
Sophie Waterfield
+44 77 7945 9923
Sophie.Waterfield@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com