Norsk Titanium Kondigt Strategische Investering aan van een Dochteronderneming van Fortress Investment Group

OSLO, Noorwegen--()--Volgend op de recente aankondiging door metaal Additieven Fabrikant Norsk Titanium AS dat het 's werelds eerste door de FAA (Federal Aviation Administration) goedgekeurde, 3D-geprinte, structurele titanium componenten gaat leveren aan Boeing, kondigde Norsk Titanium vandaag aan dat het een belangrijke investering heeft aangetrokken van Triangle Holdings LP (‘Triangle’), een luchtvaart investeringsmaatschappij die eigendom is van fondsen die worden beheerd door dochterondernemingen van Fortress Investment Group LLC (‘Fortress’). Triangle heeft sinds zijn oprichting in 2011 ruim $1,2 miljard geïnvesteerd in activa en middelen met betrekking tot vliegtuigen en luchtvaart. Voorwaarden voor de investering zijn niet naar buiten gebracht.

“Deze strategische investering van Triangle Holdings maakt het voor Norsk Titanium mogelijk om ons Rapid Plasma Deposition™ vermogen volledig uit te breiden richting de commerciële luchtvaart en daarbuiten, en het versnelt de revolutionaire veranderingen binnen het proces van metaalproductie voor altijd,” zei John Andersen Jr., bestuursvoorzitter van Norsk Titanium. “De mogelijkheden van Triangle en zijn dochtermaatschappijen zijn buitengewoon en de ambitie die van deze strategische investering uitgaat, zal de klanten van Norsk Titanium ongekende toepassingsmogelijkheden geven.”

“Onze focus ligt op de integratie van geavanceerde technologie met slimme productie en Industriële Internet der Dingen, wat een unieke combinatie van vaardigheden zal toevoegen aan de technologie van ons platform,” aldus Warren M. Boley Jr., Directeur en CEO van Norsk Titanium. “De vierde industriële revolutie wordt ingeluid door bedrijven en individuen die een grootse visie en moedige uitvoering tentoonspreiden en ik ben ontzettend trots om Fortress als een partner aan deze ambitieuze reis toe te voegen.”

“Op basis van een Strategic Cooperation Memorandum weerspiegelt onze investering in Norsk Titanium onze strategie van investeren in baanbrekende bedrijven binnen de luchtvaartsector,” zei Jeremy Barnes, een partner van Triangle. “We kijken ernaar uit om met Norsk Titanium te werken om diens RPD™ technologie uit te breiden.”

In maart 2017 kondigde Norsk Titanium aan dat het 's werelds eerste door de FAA (Federal Aviation Administration) goedgekeurde, 3D-geprinte, structurele titanium componenten gaat leveren aan Boeing, en in juli 2016 kondigde het een staatsinvestering van $125 miljoen aan voor de bouw van 's werelds eerste metaal additieven fabriek op industriële schaal in Plattsburgh, New York. De Dreamliner RPD™ componenten zullen te zien zijn bij de stand van Norsk Titanium in Hal 1, Ruimte H299, op de International Paris Airshow, Le Bourget van 19 tot 25 juni 2017. Samen met een volledig prototype van de gepatenteerde MERKE IV™ Rapid Plasma Deposition™ machine van het bedrijf die de baanbrekende structurele onderdelen produceerde.

Over Norsk Titanium AS

Norsk Titanium AS is 's werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titanium componenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™) proces dat titanium draad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Norsk Titanium zet zich in voor het vervangen van de inefficiënte smeedprocessen en machinale bewerking door een technologie van precision wire deposition die substantiële kostenbesparing voor de luchtvaart, defensie en commerciële toepassingen mogelijk maakt. Bezoek voor meer informatie www.norsktitanium.com

Over Triangle

Triangle is een investeringsinstrument dat zich op de luchtvaartsector richt. De activiteiten variëren van belegging in aandelen van opererende bedrijven tot het eigendom van een vliegtuigleasemaatschappij. Het primaire platform is Falko, een bedrijf dat zich richt op specialistische, operationele vliegtuigleasing, vermogensbeheer en vliegtuigservices dat zich richt op de regionale vliegtuigsector. Het is een van 's werelds grootste beheerders van regionale jets op basis van vliegtuigaantallen. Tringle werd opgericht in juli 2011, toen fondsen die werden beheerd door Fortress Investment Group de aankoop van BAE Systems Asset Management en diens bijbehorende vliegtuigportfolio afrondden. Bezoek voor meer informatie www.falko.com of volg ons op Twitter: Falko_RA

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Griffin Communications Group
George Torres, 310-947-0982
media@norsktitanium.com

Contacts

Griffin Communications Group
George Torres, 310-947-0982
media@norsktitanium.com