Tommy Hilfiger kondigt The Chainsmokers aan als wereldwijde ambassadeurs voor het merk Tommy Hilfiger menswear

Met ingang van herfst 2017 treedt het internationaal vermaarde Amerikaanse muzikanten/producersduo The Chainsmokers op als wereldwijde merkambassadeurs voor ‘Tommy Hilfiger’ menswear.

Alex Pall and Andrew Taggart of The Chainsmokers

AMSTERDAM--()--Tommy Hilfiger, eigendom van PVH Corp. [NYSE:PVH], kondigt aan dat Alex Pall en Andrew (Drew) Taggart – wereldberoemd als het gevierde popmuziekduo The Chainsmokers – met ingang van herfst 2017 gaan optreden als wereldwijde merkambassadeurs voor Tommy Hilfiger menswear, waaronder Hilfiger Edition, Tommy Hilfiger Tailored en Tommy Hilfiger sportswear. Het duo - dat met een Grammy werd bekroond - geeft een moderne, jeugdige draai aan het herenkledingmerk met een geschiedenis van meer dan dertig jaar.

“The Chainsmokers staan middenin de moderne popcultuur, en hun muziek resoneert bij een wereldwijd publiek,” stelt Tommy Hilfiger. “Ik bewonder de manier waarop ze een niche hebben opgebouwd die indie, pop, dance en hip-hop samenbrengt. Alex en Drew vormen echt de perfecte definitie van de huidige Tommy Guy – door hun talent, optimisme, uniek geluid en ongedwongen coolheid vallen ze op in de muziekwereld. We zijn zeer enthousiast om met hen in de modewereld te gaan werken."

“Tommy's baanbrekende aanpak om mode en muziek samen te brengen vormt een onderdeel van onze geschiedenis van herenkleding,” zegt Daniel Grieder, CEO Tommy Hilfiger Global en PVH Europe. “Onze samenwerking met The Chainsmokers weerspiegelt de strategische inzet van het bedrijf om de volgende generatie consumenten van Tommy Hilfiger te introduceren in de herenkleding met spannende modecollecties, gecureerd shoppen en het gemak van online bestellen. We blijven ons concentreren op onze categorie menswear omdat we het volledige potentieel van het merk Tommy Hilfiger overal ter wereld willen benutten.”

The Chainsmokers zijn in 2012 opgericht en hebben meer dan 10 miljoen singles verkocht. Op het moment van schrijven zijn ze de op twee na meest gestreamde artiesten in de wereld. In 2017 won het duo won de Best Dance Recording Grammy met “Don’t Let Me Down,” featuring Daya, en hun single “Closer,” featuring Halsey, kreeg bij de Billboard Music Awards erkenning als Top Collaboration of the Year. Het was ook de eerste lyrische video in de geschiedenis met meer dan een miljard YouTube-views.

“Net als Tommy Hilfiger hebben wij ook altijd geloofd in individualiteit en het doorbreken van gewoontes,” stellen The Chainsmokers. “Tommy baande de weg voor samenwerking tussen mode en muziek, en wij willen graag samenwerken met een merk dat zo goed past bij onze eigen artistieke aanpak en dat onze passie deelt om memorabele ervaringen voor onze fans te creëren.”

De campagne werd gefotografeerd door Lachlan Bailey in San Francisco, en een custom-mixed muziektrack van The Chainsmokers wordt voorzien van exclusieve videoteasers. De geïntegreerde campagne voor menswear wordt in het najaar van 2017 wereldwijd gelanceerd, omvat drukwerk, online reclame en out-of-home mediaplaatsingen, en wordt ondersteund door unieke consumentactiveringen en events die de unieke kijk van het merk op popcultuur op het leven in de hele wereld tonen. De campagne Tommy Hilfiger menswear loopt naast de advertentiecampagne speciaal gericht op vrouwen van het merk met wereldberoemd merkambassadeur en Amerikaans supermodel, Gigi Hadid.

De menswearcollectie Tommy Hilfiger huldigt de jaren '90 met een jeugdige draai aan traditie omdat de collectie de opstandige houding belichaamt die dat decennium kenmerkte. De menswearcollecties Tommy Hilfiger zijn in de hele wereld verkrijgbaar bij winkels van Tommy Hilfiger via geselecteerde groothandelpartners en online at tommy.com.

Hilfiger heeft een jarenlange affiniteit voor muziek, een eindeloze bron van inspiratie in zijn hele carrière die is uitgegroeid tot een sterke binding tussen zijn merk en de muziekindustrie. In de jaren ‘90s was Hilfiger een van de eerste ontwerpers die mode en beroemdheid combineerde, en hij werd een pionier in de bedrijfstak door jong artiesten zoals Aaliyah, Mark Ronson en Usher te kleden; door tours voor artiesten als Britney Spears en Lenny Kravitz te sponsoren; en door muzikanten als David Bowie en Beyoncé in zijn reclamecampagnes te vertonen. Tommy Hilfiger was in 1999 de sponsor van de beroemde tour “No Security” van de Rolling Stones, de eerste arenatour van de band in decennia. Sindsdien bleef Tommy Hilfiger werken met legendarische mannelijke en vrouwelijke popartiesten zoals Wyclef Jean, John Legend en Alicia Keys en anderen.

Over Tommy Hilfiger

Met een merkenportfolio met onder andere Tommy Hilfiger en Hilfiger Denim is Tommy Hilfiger een van 's werelds erkende lifestylegroepen van premium designers. Het bedrijf richt zich op het ontwerpen en de marketing van op maat gemaakte hoge kwaliteit herenkleding en sportkleding, vrouwenkleding en sportkleding, kinderkleding, denimcollecties, ondergoed (waaronder ochtendkleding, nachtkleding en kamerjassen), schoenen en accessoires. Via geselecteerde licentiehouders biedt Tommy Hilfiger aanvullende levensstijlproducten, zoals brillen, horloges, parfum, sportieve kleding (golf- en zwemkleding), sokken, kleine lederwaren en koffers. De productlijn Hilfiger Denim bestaat uit spijkerkleding en schoenen voor mannen en vrouwen, accessoires en parfum. Merchandising onder de merken Tommy Hilfiger en Hilfiger Denim is verkrijgbaar voor consumenten wereldwijd via een uitgebreid netwerk van Tommy Hilfiger en Hilfiger Denim winkels, toonaangevende speciaalzaken en warenhuizen, geselecteerde online detailhandelaren en bij tommy.com.

Over PVH Corp.

Met een geschiedenis die meer dan 135 jaar teruggaat blonk PVH uit in het uitbreiden van merknamen en bedrijven met een rijke Amerikaanse geschiedenis waardoor het bedrijf één van de grootste kledingbedrijven ter wereld werd. We tellen meer dan 35.000 medewerkers in meer dan 40 landen en een jaarlijkse omzet van ruim USD 8 miljard. We bezitten de iconische merken CALVIN KLEINTommy HilfigerVan HeusenIZODARROWSpeedo*, Warner’s end Olga, en brengen een verscheidenheid aan goederen onder deze en andere nationaal en internationaal bekende en gelicentieerde merken op de markt.

*Het merk Speedo is permanent gelicentieerd voor Noord-Amerika en het Caribisch gebied van Speedo International Limited.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tommy Hilfiger
Virginia Ritchie
Virginiaritchie@tommy.com

Contacts

Tommy Hilfiger
Virginia Ritchie
Virginiaritchie@tommy.com