Dubai Airports selecteert Quintiq’s planningsoplossing om passagierservaring van wereldklasse te leveren

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten--()--Quintiq, onderdeel van Dassault Systèmes en wereldwijd toonaangevend in supply chain planning en optimalisatie (SCP&O), is door Dubai Airports geselecteerd voor de planning van haar vaste resources op Dubai International en Dubai World Central. De Quintiq-oplossing automatiseert het planningsproces voor stands, gates, bagagebanden en incheckbalies, met als doel de algehele efficiëntie, betrouwbaarheid en passagierstevredenheid te verhogen. Op 18 april is de Quintiq-applicatie in gebruik genomen op Dubai International. De implementatie op Dubai World Central volgt binnenkort.

Dubai International is de drukste luchthaven ter wereld op basis van het aantal internationale passagiers. De luchthaven bedient 90 luchtvaartmaatschappijen die naar meer dan 240 bestemmingen over zes continenten vliegen. In 2016 kreeg de luchthaven 83.654.250 passagiers te verwerken. Dubai World Central, voorbestemd om de luchthaven van de toekomst van de regio te zijn, begon in 2010 met vrachtvervoer, om vanaf 2013 ook passagiersvluchten te faciliteren.

“We streven ernaar om een ervaring van wereldklasse te leveren aan de luchtvaartmaatschappijen die onze luchthavens gebruiken en aan de passagiers die door hen vervoerd worden,” aldus Frank McCrorie, SVP Operations bij Dubai Airports. “Quintiq stelt ons in staat om het gebruik van onze huidige vaste resources te maximaliseren en om ons voor te bereiden op toekomstige uitbreidingen.”

Quintiq maakt de automatische planning van alle vaste resources van Dubai International mogelijk. Van de 260 stands tot de 143 gates, de 561 incheckbalies en de 28 bagagebanden, de luchthavenplanners zullen volledig zicht en controle hebben over de toewijzing van deze middelen. In de planning wordt verder rekening gehouden met specifieke voorkeuren van luchtvaartmaatschappijen, en ook de passagiersstromen worden geoptimaliseerd.

Verbeterde passagiersstromen betekent dat de twee luchthavens meer verkeer kunnen verwerken zonder dat de ervaring van de passagiers achteruitgaat. Een positieve ervaring zorgt ervoor dat de passagiers en luchtvaartmaatschappijen ook in de toekomst voor de luchthavens blijven kiezen.

“Quintiq was de duidelijke keuze”, aldus Abdul Razzak Mikati, Managing Director bij de implementatiepartner DTP van Dubai Airports. Hij stelde: “De investering in nieuwe infrastructuur kan buitensporig hoog zijn. De klant had behoefte aan een toekomstgerichte, in de industrie bewezen oplossing om de capaciteit van de huidige resources efficiënt te kunnen beheren. Dankzij Quintiq hoeft er niet langer handmatig gepland te worden, wat resulteert in meer flexibiliteit en wendbaarheid van de activiteiten.”

Abdul Razzak voegde eraan toe dat de Quintiq-oplossing tevens berekeningen verwerkt voor 40 vluchten per seconde en gebruikmaakt van informatie uit meerdere bronnen om het automatiseringsproces te verbeteren. Deze mogelijkheden zijn cruciaal, aangezien de hoeveelheid verkeer in het eerste kwartaal van dit jaar op Dubai International al met 7,4% gestegen is. Het passagiersverkeer op Dubai World Central is in dezelfde periode zelfs met 29,5% toegenomen. Deze opwaartse trend zet naar verwachting door in de toekomst.

Volgens Maarten Hendriks, Business Unit Director Transport bij Quintiq: “Met 1.100 vluchten per dag is optimale efficiëntie cruciaal voor het handhaven van een hoge klanttevredenheid. Met het oplossen van dit planningsvraagstuk kunnen wij de mogelijkheden van Quintiq in de luchtvaartsector laten zien. Quintiq's geautomatiseerde planningsmogelijkheden dragen bij aan de inzet van de klant om een passagierservaring van wereldklasse te garanderen.”

Rob van Egmond, CEO van Quintiq, geeft aan: “Het vertrouwen van Dubai Airports is te danken aan de uitstekende reputatie van Quintiq in de luchtvaartindustrie. We zullen hen ondersteunen bij het behouden van toonaangevende standaarden in de industrie en we zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking de eerste van vele in deze regio zal zijn.”

Over Dubai Airports

Dubai Airports draagt met haar veilige en milieuvriendelijke luchthavens bij aan een reiservaring van wereldklasse. Het bedrijf werkt samen met luchtvaartmaatschappijen en belanghebbenden om de groei van Dubai te bevorderen. Het is Dubai Airports’ visie ‘s werelds meest toonaangevende luchthavenbedrijf te zijn.

Dubai Airports werd in april 2007 opgericht als commerciële entiteit en is de eigenaar en exploitant van de beide luchthavens van Dubai: Dubai International (DXB), de nummer één luchthaven van de wereld voor internationale passagiers en de nummer drie voor internationale vracht, en Dubai World Central (DWC).

Ga voor meer informatie naar dubaiairports.ae.

Over DTP

DTP werd in 2004 opgericht in Dubai. Het bedrijf integreert systemen en biedt een breed portfolio van oplossingen en diensten die zijn ontworpen om de luchtvaartindustrie in de GCC-regio te ondersteunen. Wij bieden onze klanten geavanceerde technologie voor onder andere: monitoring van luchthavenactiviteiten en prognoseoplossingen, een cloudgebaseerd beheersysteem voor meerdere luchthavens, Airline Hub Management, specialistische luchthavensystemen zoals Airport Operational Database (AODB), Flight Information Display System (FIDS), Resource Management System (RMS) en Business Intelligence- en prognoseanalyse.

Daarnaast werkt DTP samen met toonaangevende technologiebedrijven en grote leveranciers van luchtvaartoplossingen, zoals Quintiq, SAP, IBM en XOVIS om hoogwaardige diensten te leveren.

Ga voor meer informatie naar: dtpaviation.ae.

Over Quintiq

Elk bedrijf kent de nodige puzzels als het gaat om planning. Sommige van deze puzzels zijn omvangrijk. Andere zijn complex. Weer andere lijken een onmogelijke opgave. Quintiq maakt al sinds 1997 werk van deze puzzels met behulp van één softwareplatform voor planning & optimization. Ruim 12.000 gebruikers in meer dan 80 landen vertrouwen momenteel op software van Quintiq om hun personeel, resources, logistiek en productie te plannen en te optimaliseren. Quintiq, met hoofdkantoren in Nederland en de VS en vestigingen wereldwijd, maakt deel uit van Dassault Systèmes (Euronext Parijs: #13065, DSY.PA).

Ga voor meer informatie naar www.quintiq.nl of volg Quintiq op Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube.

Dit persbericht geldt officieel enkel in de originele brontaal.

Contacts

Quintiq
Sophie Waterfield, Weber Shandwick (EMEA)
Tel.: +44 (0)207 067 0728
quintiq@webershandwick.com
of
Katie Kennedy, Gregory FCA (Noord-Amerika)
Tel.: +1 610 228 2128
katiek@gregoryfca.com

Contacts

Quintiq
Sophie Waterfield, Weber Shandwick (EMEA)
Tel.: +44 (0)207 067 0728
quintiq@webershandwick.com
of
Katie Kennedy, Gregory FCA (Noord-Amerika)
Tel.: +1 610 228 2128
katiek@gregoryfca.com