Aan handen en voeten gebonden: Helft organisaties signaleert toename cyberaanvallen, maar begrotingsproblemen blijven

ISACA’s State of Cyber Security 2017 study found that the percentage of organizations with a CISO increased by 15 points from 2016. However, the percentage of organizations increasing their security budgets declined by 11 points. (Graphic: Business Wire)

ROLLING MEADOWS, Ill.--()--Nieuwe en veranderlijke risico’s beperken in combinatie met blijvende budgettaire uitdagingen organisaties in hun vermogen zich te verdedigen tegen cyberinbraken. Dat blijkt uit de tweede State of Cyber Security Study van ISACA. Tachtig procent van de deelnemende beveiligingsmedewerkers gaf in de enquête aan dat de kans bestaat dat hun bedrijf wordt getroffen door een cyberaanval, maar veel organisaties vinden het moeilijk de ontwikkelingen op gebied van cyberrisico’s bij te houden.

Meer dan de helft (53 procent) van de respondenten maakte melding van een toename van cyberaanvallen ten opzichte van 2016. Dit is een teken dat de toegangswegen voor aanvallen veranderen, evenals het type cyberrisico.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

ISACA
Jay Schwab, +1.847.660.5693
communications@isaca.org
or
Amanda Elfving, +1.303.527.4605
isacapr@ogilvy.com

Contacts

ISACA
Jay Schwab, +1.847.660.5693
communications@isaca.org
or
Amanda Elfving, +1.303.527.4605
isacapr@ogilvy.com