Aseptic Technologies en MedCision benutten productsynergieën in nieuwe samenwerking

Bedrijven die ThawSTAR ® therapeutische celontdooisystemen met AT-Closed Vials® samen op de markt brengen voor een groot aantal toepassingen

SAN RAFAEL, Californië & GEMBLOUX, België--()--Aseptic Technologies, ontwikkelaar van de AT-Closed Vials®, de eerste kant-en-klare container voor biotherapeutische fill and finish verwerking, en MedCision, LLC, wereldleider in volgende generatie geautomatiseerde celontdooiing voor geavanceerde therapieën, hebben vandaag een samenwerking bekend gemaakt om de integratie van Aseptic's AT-Closed Vials® (1-50 ml) uit te breiden voor monsteropslag met speciaal ontworpen versies van MedCision’s ThawSTAR® therapeutisch celontdooisysteem. De bedrijven zullen de oplossingen samen op de markt brengen om klanten te helpen variabiliteit te verwijderen en het celontdooiproces te beschermen terwijl celefficiëntie wordt geoptimaliseerd.

Het celontdooiproces is vitaal voor preklinische en klinische omgang met biologisch materiaal en wordt nu algemeen erkend als een van de meest cruciale processen in celtherapie. Het ThawSTAR Automated Cell Thawing System is a een uniek, digitaal ingeschakeld, geautomatiseerd instrument gecreëerd om het ontdooien van levende therapeutische cellen risicovrij te maken. AT-Closed Vials is een aseptische fill and finish oplossing ontworpen om contaminatierisico's te minimaliseren terwijl het proces van monsteropslag wordt vereenvoudigd, zodat compromisloze containerintegriteit is gegarandeerd, zelfs bij cryogene temperaturen.

Samuel Kent, Chief Commercial Officer van MedCision, gaf commentaar: “Aseptic Technologies biedt innovatieve en gebruikersgeoriënteerde state-of-the-art producten en houdt zich aan de hoogste standaarden in de farmaceutische industrie, waardoor het bedrijf een goede partner is voor MedCision. We zijn al begonnen onze synergieën in te zetten via ons partnerschap met Athersys, die deze gezamenlijke oplossing zal gebruiken om het celontdooiproces risicovrij te maken en celefficiëntie voor hun klinische trials zal optimaliseren.”

Jean-Sébastien Parisse, hoofd van de verkoopafdeling van Aseptic Technologies merkte op: “We verheugen ons op de samenwerking met MedCision, de leider in geautomatiseerd ontdooien. Onze focus voor deze samenwerking is onze gezamenlijke klanten in staat te stellen om automatisering van de vitale fill and finish, opslag en ontdooifasen van geavanceerde therapieën en ander biologisch materiaal beter te standaardiseren.”

Over Aseptic Technologies

Aseptic Technologies S.A. verbetert de kwaliteit van aseptische operaties door innovatieve en gebruikersgeoriënteerde uitrusting, apparatuur en diensten te leveren aan de farmaceutische industrie. Voor dat doel heeft Aseptic Technologies gekozen om de asepsis van basale wetenschappelijke concepten te heronderzoeken en state-of-the-art vultechnologieën, uitrusting en apparatuur aan te bieden om de farmaceutische industrie te helpen te voldoen aan de strengste vereisten en standaarden. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is gevestigd in Gembloux, België met een aanvullend kantoor in Raleigh, Noord-Carolina. Bezoek voor meer informatie www.aseptictech.com of www.linkedin.com/company/aseptictechnologies.

Over MedCision

MedCision is de wereldleider voor volgende generatie geautomatiseerde celontdooiing voor geavanceerde therapieën. Het bedrijf ontwikkelt en commercialiseert technologieën die vitale preklinische en klinische omgang met biologisch materiaal automatiseren en standaardiseren voor kritische post-productie processen. MedCision's digitaal ingeschakelde ThawSTAR® geautomatiseerde celontdooisystemen zijn ontworpen om ongecontroleerde en variabele handmatige methodes te vervangen, het therapeutische celontdooiproces risicovrij te maken en celefficiëntie te optimaliseren. Als eerste in de sector, optimaliseren ThawSTAR systemen celontdooiing met behulp van een aanpasbaar algoritme voor ieder uniek celtherapeutische product en protocol. Deze systemen, gecombineerd met MedCision's oplossingen voor opslag en transport bij ultra-lage temperatuur, verbeteren medicijnenmanagement bij de patiënt door gecontroleerde en schaalbare verwerking van temperatuurgevoelige biotherapeutische producten aan te bieden. Bezoek voor meer informatie www.medcision.com of www.medcision.com/blog/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contact voor MedCision:
Nicole Litchfield, 415-793-6468
press@medcision.com
of
Business Development Contact voor MedCision:
Samuel Kent, 415-342-4814
busdev@medcision.com
of
Business Development Contact voor Aseptic Technologies:
Jean-Sébastien Parisse, +32 81 409 410
jpa@aseptictech.com

Contacts

Media Contact voor MedCision:
Nicole Litchfield, 415-793-6468
press@medcision.com
of
Business Development Contact voor MedCision:
Samuel Kent, 415-342-4814
busdev@medcision.com
of
Business Development Contact voor Aseptic Technologies:
Jean-Sébastien Parisse, +32 81 409 410
jpa@aseptictech.com