Het MetaVision Clinical Information System van iMDsoft is nu in gebruik in meer dan 250 bedden in zes Nexuz-ziekenhuizen in België

Voordelen voor de ziekenhuizen omvatten centraal beheer, standaardisatie van workflows en snelle implementatie

BRUSSEL--()--iMDsoft heeft aangekondigd dat de zesde locatie van Nexuz Health, een consortium dat de kwaliteit van de patiëntenzorg wil verbeteren door het faciliteren van duidelijke, transparante partnerschappen tussen ziekenhuizen, begonnen is met het gebruik van het klinische informatiesysteem MetaVision. AZ Sint-Jan Brugge-Oostende beschikt nu over elektronische patiëntendossiers in meer dan 50 ICU-bedden, en sluit zich daarmee aan bij UZ Leuven, AZ Groeninge Kortrijk, OLV Ziekenhuis Aalst, AZ Sint-Lucas en AZ Turnhout wat betreft het gebruik van MetaVision. Itémedical en iMDsoft hebben samengewerkt aan het Nexuz Heath-project, waarin nu meer dan 250 bedden opgenomen zijn waarvoor het systeem in gebruik genomen is.

MetaVision ondersteunt volledig de unieke workflows van de spoedeisende zorgomgeving. MetaVision is geïnstalleerd in honderden ICU's wereldwijd, waardoor de zorgkwaliteit, operationele efficiëntie en financiële prestaties bij ziekenhuizen over de hele wereld verbeterd zijn.

De zes Nexuz Health-locaties die samenwerken met iMDsoft profiteren van:

  • Gespecialiseerde ICU-functionaliteit
  • Standaardisatie van workflows
  • Gecentraliseerd beheer
  • Ondersteuning voor unieke eisen
  • Snelle en eenvoudige implementatie
  • Rijke gelokaliseerde content

“Met onze gezamenlijke doelen van het streven naar verbetering en het invoeren van innovatie, passen iMDsoft en Nexuz Health perfect bij elkaar. We hebben al meer dan tien jaar nauw samengewerkt met UZ Leuven, de oprichter van Nexuz Health,” aldus Shahar Sery, Executive Vice President van iMDsoft. “De laatste aanvulling op dit project, AZ Sint-Jan Brugge-Oostende, beschikt nu over een nieuw niveau van ondersteuning voor hun ICU-workflow, waardoor clinici efficiënter kunnen werken en betere zorg leveren.”

“Met de hoge mate van configureerbaarheid van het systeem kunnen we MetaVision implementeren in meerdere ziekenhuizen. We kunnen zowel de aspecten van de configuratie delen als de afdelingen de mogelijkheid bieden om hun eigen workflow te behouden. De manier waarop allerlei gegevens visueel geïntegreerd worden voor de follow-up van intensieve verzorging is voor ons enorm waardevol gebleken, aangezien de effecten van de behandeling onmiddellijk zichtbaar zijn,” stelde Dominiek Cottem, projectleider voor Patient Data Management Systems bij UZ Leuven.

Over iMDsoft

IMDsoft is een toonaangevende leverancier van klinische informatiesystemen voor acute, spoedeisende zorg en perioperatieve omgevingen. De succesvolste serie oplossingen van het bedrijf, de MetaVision Suite, werd in 1999 voor het eerst geïmplementeerd. Ziekenhuizen en gezondheidsnetwerken wereldwijd maken gebruik van MetaVision om de zorgkwaliteit en de financiële resultaten te verbeteren. Het systeem bevordert de naleving van protocollen en beste praktijken, stroomlijnt de rapportage en ondersteunt klinisch onderzoek. iMDsoft is een volledige dochteronderneming van N. Harris Computer Corporation, gevestigd in Wakefield, MA. Ga voor meer informatie over iMDsoft naar www.imd-soft.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

iMDsoft
Talia Rimon
Director of Marketing, +972-3-7682885
Talia.Rimon@imd-soft.com

Contacts

iMDsoft
Talia Rimon
Director of Marketing, +972-3-7682885
Talia.Rimon@imd-soft.com