Meta-Analysis onthult LIPUS als alternatief voor operatie voor permanente non-union fracturen

Mede-schrijvers zijn onder andere Peter Giannoudis, Ross Leighton en J. Tracy Watson

A patient treats his nonunion fracture with LIPUS using the EXOGEN Ultrasound Bone Healing System. (Photo: Business Wire)

DURHAM, Noord-Carolina--()--Low-intensity pulsed ultrasound (LIPUS)-behandeling kan effectief alternatief zijn voor operatie bij non-union, dus fracturen die niet genezen. Dit komt voort uit een systematisch onderzoek en meta-analyse van 13 gepubliceerde onderzoeken die non-unions beschrijven, die zijn behandeld met LIPUS. De bevindingen zijn gepubliceerd in de uitgave van 15 mei 2017 van Injury beschikbaar op http://www.injuryjournal.com/article/S0020-1383(17)30341-8/fulltext.

Non-unions vinden elk jaar plaats bij ongeveer 5% van de patiëntfracturen. De verwachting bij non-unions op spontane genezing is gering en ze kunnen worden gecorrigeerd met een operatie. Deze procedures gaan echter gepaard met technische uitdagingen en een verhoogd risico op complicaties. Als een operatie optioneel is en de patiënt de daarmee gepaard gaande risico's wil vermijden, heeft de keuze voor LIPUS in meer dan 80% van de gevallen gezorgd voor een positieve genezing, vergelijkbaar met de succesratio van een operatie.

“Deze meta-analyse heeft aangetoond dat LIPUS een geschikt alternatief is voor opereren bij permanente non-unions”, zei Dr. R. Grant Steen, manager van Medical Affairs, Bioventus. “Het genezingspercentage over alle primaire onderzoeken heen was 82% en dit steeg naar 84% voor non-unions die acht maanden of ouder waren.”

De beoordeling en meta-analyse is gesponsord door Bioventus en uitgevoerd via de Preferred Reporting Items for Systematic Reviews and Meta-Analyses (PRISMA)-richtlijnen. Onderzoeken kwamen in aanmerking voor beoordeling als LIPUS was gebruikt als alternatief voor opereren bij niet genezende fracturen en als de behandeling werd toegepast na minimaal drie maanden na de laatste operatie. Daarnaast was er minimaal één belangrijk resultaat (genezen/niet-genezen) nodig en is er een duidelijke definitie opgenomen van vertraagde genezing of non-union.

Schrijvers van dit onderzoek zijn Ross Leighton, MD, Dalhousie University; J. Tracy Watson, MD, Saint Louis University School of Medicine; Peter Giannoudis, MD, University of Leeds; Costas Papakostidis, MD, Chapel Allerton Hospital; Andrew Harrison, PhD, Bioventus en R. Grant Steen, PhD, Bioventus.

Over Bioventus

Bioventus is een bedrijf in orthobiologie dat klinisch bewezen, kosteneffectieve producten levert die mensen helpen snel en veilig te genezen. Haar missie is om een verschil te maken door patiënten te helpen bij het hervatten en het genieten van een actief leven. Het bedrijf heeft twee productportfolio's voor orthobiologie, Bioventus Active Healing Therapies en Bioventus Surgical die het een wereldleider maken in actieve orthopedische genezing. Het EXOGEN® Ultrasound Bone Healing System maakt gebruik van veilige, effectieve low intensity pulsed ultrasound (LIPUS) om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren. EXOGEN is gebruikt om meer dan 1 miljoen patiënten wereldwijd te genezen en talloze agentschappen waaronder de FDA, Health Canada, BSi, TGA, Medsafe, UAE Ministry of Health en SFDA hebben het product goedgekeurd. Vandaag de dag is het het toonaangevende botgenezingssysteem in de markt, waarbij in minder dan 1% van de gevallen melding wordt gedaan van onvoldoende of geen werking.

Gebouwd op een commitment aan hoge kwaliteitsnormen, op bewijs gebaseerde geneeskunde en sterk ethisch gedrag, is Bioventus een vertrouwde partner voor artsen wereldwijd. Voor meer informatie kunt u terecht op www.BioventusGlobal.com en kunt u het bedrijf volgen op Twitter @Bioventusglobal.

Bioventus, het Bioventus logo en EXOGEN zijn geregistreerde handelsmerken van Bioventus LLC.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bioventus LLC
Thomas Hill, 919-474-6715
thomas.hill@bioventusglobal.com

Contacts

Bioventus LLC
Thomas Hill, 919-474-6715
thomas.hill@bioventusglobal.com