Andersen Tax behaalt nog een juridische overwinning in handelsmerkgeschil

Overeenkomst gesloten in Brazilië

SAN FRANCISCO--()--Andersen Tax heeft weer een juridische overwinning behaald in zijn vastberaden en succesvolle poging om de handelsmerkrechten op zijn iconische merknaam, Andersen, te beschermen in jurisdicties wereldwijd.

In een overeenkomst deze week, stemde de Braziliaanse firma MP Cont Sociedade Simples Ltda., ermee in om de termen “Andersen,” Arthur Andersen,” of enig merk dat het begrip “Andersen” (of een gelijkende term) te gebruiken om zijn services waar ook ter wereld aan te bieden. De overeenkomst is de oplossing van het juridische geschil van Andersen Tax, dat ze voor de Braziliaanse intellectuele eigendomsautoriteiten hebben aangespannen, alsmede andere gerelateerde geschillen.

Het is een hernieuwde juridische tegenslag voor een Franse firma, Arthur Andersen & Co., voorheen Quatre Juillet Maison Blanche, die illegaal het handelsmerk Arthur Andersen heeft gebruikt om de Braziliaanse firma te werven en promoten als onderdeel van een internationaal boekhoudkundig, belasting- en bedrijfsconsultancynetwerk.

“Met schaamteloze minachting voor de wet, hebben de Franse overtreders het merk Andersen gepromoot voor kantoren in Brazilië, ogenschijnlijk zonder eerst due diligence uit te voeren aangaande Braziliaanse handelsmerkrechten,” zei Oscar L. Alcantara, Managing Director en Associate Counsel van Andersen Tax. “Als ze dat zouden hebben gedaan, zouden ze hebben gezien dat Andersen Tax zijn naam reeds een aantal jaren heeft geregistreerd bij het Braziliaanse autoriteiten voor intellectueel eigendom.”

Het is de derde juridische tegenslag voor de Franse entiteit. In April heeft de United States District Court voor het Northern District van Californië een bevel uitgevaardigd dat de VS-partner van het Franse netwerk, MoHala Enterprises, dat opereert als Sundial Consulting, verbiedt om de begrippen “Andersen” of “Arthur Andersen” te gebruiken in de Verenigde Staten.

Het High Court of Judicature in Mumbai, India, oordeelde ten gunste van Andersen Tax op 28 april 2017 tegen International Business Associates (IBA) door een permanent verbod op te leggen dat IBA verbiedt om de begrippen “Andersen,” “Arthur Andersen” en soortgelijke handelsmerken te gebruiken om zijn professionele diensten te promoten.

De Indiase rechtbank heeft ook een voorlopig verbod tegen de Franse entiteit, Arthur Andersen & Co., uitgevaardigd, dat het tijdelijk verbiedt om zijn consultancydiensten in India aan te bieden. IBA heeft zich geaffilieerd met het Franse bedrijf als een affiliate member van zijn netwerk in India.

“We hebben nu met succes onze rechten op de naam Andersen doorgezet en de Franse firma verhinderd om onze juridische rechten op drie verschillende continenten te schenden”, zei Mark Vorsatz, CEO en Managing Director van Andersen Tax.

“Het spijt me voor de individuen of groepen die zijn misleid en misschien geld hebben betaald aan het Franse bedrijf voor het gebruik van een naam die wij bezitten”, zei Vorsatz.

Andersen Tax heeft nu overeenkomsten met of rechterlijke bevelen tegen overtreders in de V.S., India en Brazilië. De Franse entiteit, Arthur Andersen & Co., heeft zijn wereldwijde aanwezigheid onjuist op de website weergegeven.

Naast een adres in Houston, Texas, dat niet bestond, noemt de site vier locaties in de V.S. waar Arthur Andersen & Co. geen kantoor, geen firma en geen vertegenwoordiging heeft. De situatie in Brazilië en India is soortgelijk, waar de Franse website zeven locaties noemt waar ze geen kantoor, firma of vertegenwoordiging hebben. Andersen Tax is geïnformeerd dat het Franse netwerk in Dubai niet geautoriseerd was om de naam van de locale firma te gebruiken die ze op hun website vermeldden.

“Ik denk dat de waarheid over deze groep aan het licht is gekomen. Wij zullen doorgaan met onze vastberaden acties tegen deze groep en onze juridische rechten afdwingen”, zei Vorsatz. “Voor alle partners en medewerkers van Andersen Tax, en voor iedereen die heeft gewerkt bij Arthur Andersen, zijn we volledig toegewijd om onze rechten te laten gelden tegen deze poging om te profiteren van het merk Andersen.”

MP Cont Sociedade Simples Ltda., de Braziliaanse firma, heeft ook ingestemd om een juridische entiteit die het heeft gecreëerd, genaamd "Arthur Andersen & Co Brazil Participações Ltda.” te ontbinden; om de domeinnamen die de term Andersen over te zetten naar Andersen Tax LLC; om handelsmerkaanvragen voor de merken Arthur Andersen & Co. en Arthur Andersen Co. LLC terug te trekken van het Braziliaanse octrooibureau; en erkent dat Andersen Tax LLC de eigenaar is van de handelsmerken “Andersen” Brazilië, waaronder de merken Andersen Tax, Andersen Global, Arthur Andersen, en zijn iconische Door logo.

De overeenkomst is ondertekend door Vitor Saldanha, het individu dat Quatre Juillet had geïdentificeerd als de “Managing Partner – South America” van zijn zogenaamde netwerk.

In een andere tegenslag voor de Franse entiteit, heeft het Japanse octrooibureau vorige week Quatre Juillet's aanvraag om het merk Arthur Andersen te registreren definitief afgewezen omdat het strijdig was met de rechtmatige registratie van Andersen Tax.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Andersen Tax
Oscar Alcantara, 312-357-3963

Contacts

Andersen Tax
Oscar Alcantara, 312-357-3963