MyHeritage lanceert uitgebreide nieuwe etniciteitsanalyse

De nieuwe etniciteitsschatting van MyHeritage DNA bestrijkt 42 herkomstregio’s, meer dan welke andere DNA-aanbieder dan ook, en wordt gratis aangeboden aan mensen die hun van andere aanbieders afkomstige DNA-gegevens uploaden.

MyHeritage lanceert uitgebreide nieuwe etniciteitsanalyse (Foto: Business Wire)

TEL AVIV, Israël en LEHI, Utah--()--MyHeritage, het toonaangevende wereldwijd actieve bedrijf voor familiegeschiedenis en DNA-tests en de maker van het succesvolle product MyHeritage DNA, kondigt vandaag de lancering aan van een nieuwe en verbeterde etniciteitsschatting. De nieuwe door MyHeritage-wetenschappers ontwikkelde analyse biedt de klanten van MyHeritage DNA een percentuele schatting van hun etnische herkomst uit 42 verschillende regio’s. Veel van die herkomstregio’s zijn uitsluitend bij MyHeritage beschikbaar, waardoor dit uitgebreide rapport uniek is in de markt. Dit fascinerende rapport biedt de gebruikers meer inzicht in wie ze zijn en waar hun voorouders vandaan kwamen. De etniciteitsschatting wordt gepresenteerd in een origineel en boeiend overzicht, waardoor het rapport naast interessant ook leuk is om te bekijken en te delen.

MyHeritage neemt een unieke positie in onder de belangrijkste DNA-aanbieders, omdat gebruikers DNA-gegevens afkomstig van andere aanbieders kosteloos naar MyHeritage kunnen uploaden. Die gebruikers ontvangen dan gratis DNA Matches om mogelijke verwanten te vinden op basis van gedeeld DNA. Vanaf deze week zullen gebruikers die hun DNA-gegevens naar MyHeritage hebben geüpload of dit in de komende maanden zullen doen, het nieuwe etniciteitsrapport ook gratis ontvangen. Dit is een uniek aanbod onder grote spelers in de DNA-markt.

In de nieuwe etniciteitsschatting zijn 42 etnische regio’s vertegenwoordigd. Voorheen waren dat er 36. Deze ontwikkeling is te danken aan het MyHeritage-project Founder Populations, een van de grootste onderzoeken naar etniciteit ooit uitgevoerd. Voor dit unieke DNA-project zijn door MyHeritage uit de 90 miljoen leden meer dan 5000 deelnemers geselecteerd op basis van hun stambomen die getuigden van generatieslange herkomst uit een bepaalde streek of bevolkingsgroep. Alle deelnemers aan het project ontvingen gratis DNA-tests. Met daarmee gegenereerde gegevens hebben de wetenschappers van MyHeritage een doorbraak bereikt in de ontwikkeling van hun etniciteitsmodellen. Dankzij deze analyse biedt MyHeritage DNA het grote publiek als enige op percentages gebaseerde DNA-tests voor etniciteiten uit de Balkan, Baltische staten, Eskimo’s en Inuit, Japan, Kenia, Sierra Leone, Somalië, vier grote Joodse groepen - Ethiopische Joden, Jemenitische Joden, Sefardische Joden uit Noord-Afrika en Mizrahi Joden uit Iran en Irak, de inheemse bevolking van de Amazone, Papoea's en nog vele anderen.

In sommige gevallen bieden concurrerende producten rapporten over grotere regio’s (bijvoorbeeld Italiaans/Grieks), terwijl de rapporten van MyHeritage fijnmaziger zijn en Griekse, Italiaanse en Sardijnse etnische groepen apart identificeren.

De nieuwe etniciteitsschatting wordt aan de gebruikers onthuld in de vorm van een boeiende ervaring. (Bekijk het voorbeeld.) De animatie bevat nu ook originele muziek die door MyHeritage is gecomponeerd. Voor elk van de 42 etniciteiten is een kenmerkende melodie gecomponeerd, gebaseerd op culturele elementen uit de regio, en alle nummers worden naadloos met elkaar verbonden. Dit maakt het leuk om het rapport te bekijken en via sociale media te delen.

Tiffany Bowden heeft de MyHeritage DNA-test uitgevoerd en zegt daarover: “Ik ben heel blij en trots dat ik heb ontdekt waar ik vandaan kom. De etniciteitsresultaten van MyHeritage DNA bieden me een achtergrond waardoor ik mezelf als persoon beter kan begrijpen.”

“DNA is de toekomst van onderzoek naar familiegeschiedenis en we zijn blij om de DNA-markt met veel energie en een fris perspectief te betreden”, vertelt Gilad Japhet, oprichter en CEO van MyHeritage. “Ons grootste goed is ons getalenteerde team van op technologie gerichte engineers. We hebben hun talent volledig kunnen benutten om ons gigantische internationale netwerk van stambomen te analyseren. Onze uitgebreide etniciteitsschatting met behulp van de meer dan 2,5 miljard stamboomprofielen van onze gebruikers is echte innovatie. Waar anderen dachten dat het werk al gedaan was, zijn wij nog een stap verder gegaan. Onze gebruikers zullen veel plezier beleven aan de moderne presentatie – gratis voor mensen die hun DNA-gegevens uploaden – en kunnen erop rekenen dat we blijven innoveren op DNA-gebied. Ze zullen nieuwe ontdekkingen doen over wie ze werkelijk zijn.”

Dr. Yaniv Erlich, Chief Science Officer bij MyHeritage, zegt: “Voor het wetenschappelijke team van MyHeritage is deze grote update van de etniciteitsschatting nog maar een voorgerecht. Er staan meerdere potten op het vuur en de gebruikers kunnen zich opmaken voor een feestmaal! Er bestaan gedetailleerde plannen om de nauwkeurigheid te verbeteren, het project Founder Populations verder uit te breiden en de fijnmazigheid verbeteren van etniciteiten van grote variëteit, die relevant zijn voor onze gebruikers. Ons doel is wetenschap gebruiken ter bevordering van de publieke zaak. We willen de beste innovaties van onze wetenschappers bij het publiek brengen.”

De MyHeritage DNA-test bevat een eenvoudig wanguitstrijkje en kan binnen twee minuten worden uitgevoerd. Er komt geen bloed of speeksel aan te pas. Het monster wordt voor analyse per post naar het lab van MyHeritage DNA verstuurd. De resultaten worden ongeveer 4 weken later op de MyHeritage-website weergegeven.

Met de succesvolle lancering van MyHeritage DNA-testen in november 2016 versterkte MyHeritage zijn positie als wereldwijd leider op het gebied van familiegeschiedenis. Met 90 miljoen gebruikers wereldwijd, meer dan 7,7 miljard historische records, een gigantische database van door de gebruikers gemaakte stambomen en beschikbaarheid in 42 talen heeft MyHeritage een solide basis voor de DNA-activiteiten. MyHeritage DNA biedt momenteel twee feautures: gedetailleerde rapportage over de etnische en geografische herkomst van de gebruikers, en DNA-matches om verwanten te vinden op basis van gedeeld DNA. In de afgelopen maanden heeft MyHeritage DNA ervoor gezorgd dat talloze gebruikers in contact zijn gekomen met verwanten.

MyHeritage DNA-testen zijn beschikbaar voor de prijs van € 79 (exclusief verzendkosten). Bestel de MyHeritage DNA-test of upload gratis uw bestaande DNA-gegevens.

Over MyHeritage

MyHeritage is het toonaangevende wereldwijde platform voor familiegeschiedenis en DNA-tests. Als leider in technologie heeft MyHeritage het ontdekken van familiegeschiedenis getransformeerd tot een toegankelijke en direct lonende activiteit. De wereldwijde community van gebruikers heeft toegang tot een enorme database van historische documenten, de universeelste verzameling stambomen en baanbrekende zoek- en matchingtechnologieën. MyHeritage DNA is gelanceerd in november 2016 en is een technologisch geavanceerde, betaalbare DNA-test waarmee u uw etnische herkomst kunt bepalen en voorheen onbekende verwanten kunt opsporen. Miljoenen families rekenen op MyHeritage als een gemakkelijke manier om familieleden te vinden, hun etnische herkomst te ontdekken en familieverhalen uit het heden en verleden voor toekomstige generaties te bewaren. MyHeritage is beschikbaar in 42 talen. www.myheritage.nl

Contacts

MyHeritage
Willeke Binnendijk
Country Manager Nederland
Telefoonnummer: 06-83650393
E-mailadres: willeke@myheritage.com

Release Summary

MyHeritage launches new DNA ethnicity analysis with 42 ethnic regions, more than any other major DNA company; is also uniquely provided for free to those who upload their DNA data from other services

Contacts

MyHeritage
Willeke Binnendijk
Country Manager Nederland
Telefoonnummer: 06-83650393
E-mailadres: willeke@myheritage.com