Akeso Biomedical™ dient TYPLEX™ Chelate Dossier in ter verlaging van Campylobacter in pluimvee in de EU

Aanzienlijke verlaging van enteropathogenen in de GI-kanalen van vleeskuikens - van meer dan 3 log CFU's/gram in caecum

WALTHAM, Massachusetts--()--Akeso Biomedical, Inc. heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf een dossier heeft ingediend bij de Europese commissie voor het op de markt brengen van TYPLEXTM Chelate als zoötechnisch voedingssupplement voor alle vogelsoorten. Akeso Biomedical is een besloten vennootschap dat revolutionaire, non-antibiotische voedingssupplementtechnologieën ontwikkelt, ter verbetering van voedselveiligheid en diergezondheid. De voedingssupplementen van Akeso verhinderen de kolonisatie van dieren door bacteriële pathogenen, waardoor het risico op ziekten vanuit voedsel wordt verlaagd, en de prestaties en waarde van dieren op de boerderij wordt vergroot.

TYPLEXTM Chelate (ferric tyrosine) is het eerste op de eigen Fe3C-technologie gebaseerde commerciële product van Akeso. Akeso heeft laten zien dat TYPLEXTM Chelate de capaciteit verlaagt van pathogene bacteriën, zoals de Campylobacter jejuni, Salmonella spp., E. coli en Clostridium perfringens, tot het vasthechten in de ingewanden van vogels. Omdat de bacteriën zich niet kunnen vasthechten, worden deze geëlimineerd door de peristaltiek van de ingewanden. Het consequent verlagen van de populaties van ongewenste micro-organismen in ingewanden geeft vogels de mogelijkheid om meer energie te steken in gezonde groei, in plaats van het afweren van schadelijke bacteriën.

Het bedrijf heeft uitgebreid getest in de EU, zowel in laboratoriumscenario's als in commerciële tests door Banham Poultry Ltd, zodat kan worden gedemonstreerd dat het gebruik in de voeding van vleeskuikens resulteert in verbeterde gewichtstoename en voedingsomzet. De Fe3C-technologie is ontdekt aan de universiteit van Nottingham door Dr. Mahdavi, Professor Soultanas en Professor Ala'Aldeen.

Simon Williams, CEO van Akeso Biomedical, zei: "We kijken uit naar het op de Europese markt brengen van TYPLEXTM Chelate, en we hebben aanzienlijke interesse van producenten van gevogelte. Niet alleen verbetert TYPLEXTM Chelate de gezondheid en prestaties van gevogelte, maar de aanzienlijke verlaging in het dragen van de Campylobacter jejuni zal hoogstwaarschijnlijk een aanzienlijke bijdrage leveren aan het onder controle houden van menselijke campylobacteriose, de meestvoorkomende oorzaak van voedselvergiftiging in EU en elders."

Sarah Foulger, Algemeen directeur van Banham Poultry Ltd in het VK, zei: "We hebben hard gewerkt met Akeso ter ondersteuning van TYPLEXTM Chelate door exclusieve commerciële tests mogelijk te maken, en we kijken ernaar uit om te beginnen met het gebruik van TYPLEXTM Chelate in onze productie van vleeskuikens".

Over Akeso Biomedical, Inc.

Akeso Biomedical, Inc. is een bedrijf dat actief is in de diergezondheid en voedselveiligheid voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor de verbetering van dierenwelzijn en prestaties en om ziektes vanuit voedsel te voorkomen. Akeso maakt gebruik van een gepatenteerde chemische stof breed-spectrum ijzer chelaat, ook wel Fe3C genoemd. De productpijplijn van het bedrijf is inclusief Fe3C-voedingssupplementen, gemaakt ter verbetering van verbeterde gezondheid van de ingewanden en de opname van voedingsstoffen in consumptiedieren, inclusief onder anderen Salmonella, Campylobacter, Clostridium, en E. coli. Neem voor meer informatie contact op via contact@akesobiomedical.com.

Akeso Biomedical, Inc. is een VIC Technology Venture Development™-portfoliobedrijf.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Akeso Biomedical, Inc.
Jerome Meier, 860-833-3858
Chief Operating Officer
jmeier@akesobiomedical.com

Contacts

Akeso Biomedical, Inc.
Jerome Meier, 860-833-3858
Chief Operating Officer
jmeier@akesobiomedical.com