World Bedwetting Day Steering Committee: New global guidelines call for more effective treatment for bedwetting, a common condition which affects 1 in 15 children1

Stuurgroep van de Internationale Dag van het Bedplassen: Nieuwe internationale richtlijnen roepen op tot effectievere behandeling van bedplassen, een veelvoorkomende aandoening die 1 op de 15 kinderen treft.

SAINT-PREX, Switzerland--()--De stuurgroep van de Internationale Dag van het Bedplassen (WBD-SC) heeft vereenvoudigde praktische richtlijnen uitgebracht om professionals in de gezondheidszorg te helpen begrijpen hoe bedplassen het best kan worden behandeld.

‘’Decennialang dachten mensen dat kinderen het bedplassen zouden ontgroeien, maar we weten nu dat het een medische aandoening is die relatief makkelijk kan worden behandeld’’, zegt professor Serdar Tekgül van de afdeling Urologie aan de Hacettepe Universiteit.

“Bedplassen treft meer jongens dan meisjes en is van grote invloed op het sociale welzijn van kinderen, dus ik zou iedereen dringend verzoeken een arts te bezoeken en te bekijken welke hulp er beschikbaar is.”

Bedplassen is een veelvoorkomende medische aandoening die grote invloed heeft heeft op het zelfbeeld, het emotionele welzijn en het dagelijkse functioneren, inclusief school- en sociale prestaties. Bedplassen is gekoppeld aan de hersenfunctie/ psychologische problemen. Na behandeling zin verbetering van hun geheugen en dagelijkse activiteiten waarneembaar.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Burson-Marsteller, on behalf of World Bedwetting Day Steering Committee
Jack Dixey
Jack.dixey@bm.com
02073006221

Contacts

Burson-Marsteller, on behalf of World Bedwetting Day Steering Committee
Jack Dixey
Jack.dixey@bm.com
02073006221