Chevron Phillips Chemical verhoogt organische zwavelcapaciteit in Tessenderlo fabriek

THE WOODLANDS, Texas--()--Chevron Phillips Chemical Company LLC (Chevron Phillips Chemical) heeft haar fabriek in Tessenderlo, België uitgebreid door haar productie-eenheid voor ethylmercaptaan (EM) en tetrahydrothiofeen (THT) te ontdoen van bottlenecks.

Constructie begon in november 2016 en de uitbreiding werd in mei 2017 in gebruik genomen. Deze uitbreiding verhoogde de productiecapaciteit voor deze producten met 65 procent.

“De vraag naar EM en THT blijft wereldwijd groeien. Deze verwijdering van de bottleneck bouwt voort op ons bestaande productieplatform in Tessenderlo, zodat deze Chevron Phillips Chemical locatie ook in de toekomst een belangrijke productielocatie voor zwavelorganische producten blijft, samen met onze fabriek in Borger, Texas”, aldus Stephen Landry, Business Manager van Chevron Phillips Chemical’s Specialty Chemicals.

“We zijn blij dat we deze uitgebreide capaciteit aan onze klanten kunnen aanbieden. Dit zal ons in staat stellen om op de lange termijn een betrouwbaar aanbod van EM en THT op een globaal niveau te garanderen”, aldus Benny Mermans, General Manager van de regio Europa en Afrika van Chevron Phillips Chemicals International N.V.

De fabriek van Chevron Phillips Chemical in Tessenderlo produceert chemische zwavelverbindingen, waaronder mercaptanen, sulfiden en polysulfiden. Tessenderlo producten worden gebruikt in een groot aantal toepassingen zoals polymeermodificatoren, landbouwchemicaliën, mijnbouw en ertsverwerking, gasgeurstoffen, waterzuivering, geneesmiddelen, smeermiddeladditieven en de reductie van cokevorming.

Over Chevron Phillips Chemical Company LLC

Chevron Phillips Chemical LLC is wereldwijd een van de grootste producenten van olefinen en polyolefinen en de grootste leverancier van aromaten, alfa-olefinen, styrenics, speciale chemische stoffen, plastic leidingen en polymeerharsen. Met naar schatting 5000 medewerkers bezitten de LLC en haar partners $ 15 miljard in activa, waaronder 33 fabrieken en onderzoeksfaciliteiten in zeven landen. Chevron Phillips Chemical Company LLC is in gelijke mate eigendom van Chevron U.S.A. Inc., een indirecte volledige dochteronderneming van Chevron Corporation, en door volledige dochterondernemingen van Phillips 66, en is gevestigd in The Woodlands, Texas. Bezoek voor meer informatie over Chevron Phillips Chemical www.cpchem.com. Volg ons ook op Twitter: @chevronphillips.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Chevron Phillips Chemical Company LP
Teresa Roberts, 832-813-4729
robert@cpchem.com

Contacts

Chevron Phillips Chemical Company LP
Teresa Roberts, 832-813-4729
robert@cpchem.com