Graziano Seghezzi benoemd tot beherend vennoot van Sofinnova Partners

PARIJS--()--Sofinnova Partners, een toonaangevende Europese durfkapitaalinvesteerder in de levenswetenschappen, heeft Graziano Seghezzi benoemd tot beherend vennoot. Hij voegt zich bij de directie, die verder bestaat uit de beherend vennoten Antoine Papiernik, Denis Lucquin en Monique Saulnier. De aanstelling van Graziano versterkt het internationale leiderschap van Sofinnova.

Graziano begon zijn carrière in durfkapitaal in 2001 bij Sofinnova Partners, waar hij verantwoordelijk was voor het vinden en beoordelen van investeringsmogelijkheden. Gedurende zijn loopbaan specialiseerde hij zich in de oprichting van bedrijven via start-ups, spin-offs en accelerators. Hij verstrekte zaaikapitaal aan Omthera Pharmaceuticals, dat een notering aan de Nasdaq kreeg en vervolgens werd verkocht aan Astra Zeneca, aan Glycovaxyn, verkocht aan GSK, en aan Creabilis, dat is verkocht aan Sienna Biopharmaceuticals.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press contact for SOFINNOVA PARTNERS
Anne REIN, Tel: +33 6 03 35 92 05
@: anne.rein@strategiesimage.com

Contacts

Press contact for SOFINNOVA PARTNERS
Anne REIN, Tel: +33 6 03 35 92 05
@: anne.rein@strategiesimage.com