Pierre Fabre Pharmaceuticals verwerft veelbelovende activa van Igenica Biotherapeutics op het gebied van immuno-oncologie

* In lijn met haar open innovatiestrategie versterkt deze overeenkomst Pierre Fabre Pharmaceuticals' pijplijn in oncologie, het primaire R&D-aandachtsgebied van het bedrijf

* Pierre Fabre Pharmaceuticals maakt gebruik van haar geavanceerde expertise in monoklonale antilichamen en immunoconjugaten, naast haar mogelijkheden in klinische ontwikkeling en translationele medicijnen om deze activa in de ontwikkelingsfase te krijgen

CASTRES, Frankrijk--()--Pierre Fabre, de op één na grootste Franse particuliere farmaceutische groep, heeft vandaag de ondertekening van een definitieve koopovereenkomst aangekondigd om diverse activa te verwerven van het biotechnologisch bedrijf Igenica Biotherapeutics, gevestigd in Burlingame, Californië, Verenigde Staten. De overeenkomst omvat innovatieve immunotherapieën die gericht zijn op immuniteitscontrolepunten die de resistentie tegen bestaande immunotherapieën kunnen keren. Het meest geavanceerde actief is momenteel in een preklinische fase en wordt naar verwachting in de komende 2 tot 3 jaar toegediend aan patiënten. De overeenkomst omvat ook een reeks vroegtijdige ontdekkingsdoelstellingen.

“Deze overeenkomst is in lijn met recente samenwerkingen ondertekend door Pierre Fabre met biotechnologiebedrijven en academische laboratoria op het gebied van oncologie en dermatologie en bevestigt onze Research & Development-dynamiek via externe partners” aldus Laurent Audoly, hoofd van Pierre Fabre Pharmaceuticals R&D.

Frédéric Duchesne, hoofd van de farmaceutische divisie bij Pierre Fabre, voegde daaraan toe, “Pierre Fabre's kennis op het gebied van de oncologie is gebaseerd op meer dan 30 jaar ervaring. We hebben twee erkende onderzoeks- en ontwikkelingscentra met toegewijde teams die nauw samenwerken om geneesmiddelen te ontwikkelen voor kankerpatiënten. Deze nieuwe overeenkomst versterkt onze positie om deel te nemen aan de revolutie van gerichte biotherapieën en om onze verbintenis om patiënten te voorzien van aanzienlijke waarde te bekrachtigen”.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst heeft Pierre Fabre de volledige eigendom van de activa verworven. De financiële voorwaarden van de overeenkomst worden niet bekendgemaakt.

We zijn zeer verheugd dat Pierre Fabre het meest geavanceerde immunologische oncologie-actief van Igenica klinisch zal ontwikkelen voor patiënten die aan kanker lijden” verklaarde Edward van der Horst, Senior Director van Preclinical Drug Development bij Igenica.

Over Igenica Biotherapeutics
Igenica Biotherapeutics is gericht op de ontdekking en ontwikkeling van antilichamen op het gebied van immuun-oncologie en antilichaam-drugconjugaten (ADC's) voor de behandeling van kanker. Dit bedrijf ondersteunt het spectrum van ADC-ontwikkeling volledig, van een klinisch relevante benadering ten aanzien van het doel en de ontdekking van functionele antilichamen, tot de creatie van ADC's, wat de ontwikkeling en de levering van effectieve therapieën aan patiënten versnelt.
Robert Schreiber, Ph.D* was in 2009 mede-oprichter van Igenica. Het bedrijf wordt geleid door een bewezen team van leiders die succes hebben getoond op het gebied van de ontdekking van antilichamen, klinische ontwikkeling en commercialisering.
*(Bijzonder hoogleraar Pathologie en Immunologie, hoogleraar Moleculaire Microbiologie, Washington University School of Medicine)

Over Pierre Fabre
Pierre Fabre is een Frans particulier farmaceutisch en dermo-cosmeticabedrijf dat in 1962 opgericht werd door dhr. Pierre Fabre. De omzet van het bedrijf bedroeg ruim 2,28 miljard euro in 2016, verspreid over 130 landen. Het bedrijf is gestructureerd rond twee divisies: Farmaceutische producten (voorgeschreven medicijnen, consumentengezondheidszorg) en Dermo-cosmetica (waaronder het in Europa en Azië toonaangevende merk Eau Thermale Avène). Pierre Fabre heeft wereldwijd ongeveer 13.000 mensen in dienst en heeft dohterondernemingen in 47 landen. In 2016 wees het bedrijf 14% van de farmaceutische verkoop toe aan R&D, met een focus op 4 therapeutische gebieden: oncologie, dermatologie, CNS en consumentengezondheidszorg.

Pierre Fabre Laboratories hebben altijd duurzame en waardevolle wetenschappelijke partnerschappen ontwikkeld met innovators van publieke onderzoeksinstellingen (CRNS, Inserm ...), faculteiten en universiteiten (Ecole Polytechnique de Lausanne, Université de Saclay ...), internationale farmaceutische laboratoria (Allergan, Abbvie , Maruho ...) en biotechbedrijven (Array BioPharma, AbCheck, Cellectar ...).

Via de controlerende onderneming Pierre Fabre Participations van de groep is Pierre Fabre voor 86% in handen van de Pierre Fabre Foundation, een sinds 1999 erkende organisatie van openbaar belang. Tot 8,2% van de resterende aandelen zijn in handen van de werknemers van de onderneming en het resterende saldo wordt gehouden als ingekochte eigen aandelen.

Ga voor meer informatie over Pierre Fabre naar www.pierre-fabre.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pierre Fabre Media Relations:
Valérie Roucoules
T: +33 1 49 10 83 84
M: +33 6 20 88 6165
valerie.roucoules@pierre-fabre.com

Contacts

Pierre Fabre Media Relations:
Valérie Roucoules
T: +33 1 49 10 83 84
M: +33 6 20 88 6165
valerie.roucoules@pierre-fabre.com