O3b Networks werkt samen met Project Loon aan communicatielijnen voor getroffenen overstroming in Peru

ST. HELIER, Jersey--()--O3b Networks, dochteronderneming van SES, heeft met X, de ‘moonshot factory’ van Alphabet, samengewerkt aan de installatie van snel, krachtig breedbandinternet en mobiele 4G-diensten via Project Loon in Peru.

El Niño heeft in de afgelopen periode delen van Peru onder water gezet met een tien keer hogere regenval dan normaal, wat op veel plaatsen heeft geleid tot overstromingen en modderstromen. Ernstige schade aan telecominfrastructuur was het gevolg. Veel Peruanen zijn ontheemd geraakt en de regering wil communicatielijnen zo snel mogelijk herstellen.

Project Loon, dat steunt op een internetnetwerk via ballonnen, verkeerde in de ideale positie om de hoognodige hulp te bieden. Ballonnen van Loon zweven in de stratosfeer op een hoogte van 20 kilometer en kunnen internetverbindingen leveren waar dat nodig is, ongeacht de omstandigheden beneden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

O3b Networks
Jason Wauer
pr@o3bnetworks.com
of
SpeakerBox Communications for O3b
Kate Nesbitt, +1 703-287-7814
knesbitt@speakerboxpr.com

Contacts

O3b Networks
Jason Wauer
pr@o3bnetworks.com
of
SpeakerBox Communications for O3b
Kate Nesbitt, +1 703-287-7814
knesbitt@speakerboxpr.com