Meggitt Training Systems start drie maanden durende productdemonstratie voor NAVO-strijdkrachten in Italië

SUWANEE, Georgia, VS--()--Meggitt Training Systems is begonnen met een drie maanden durende demonstratieperiode van hun FATS® 100MIL oplossing bij het NAVO Rapid Deployable Corps-Italië. NRDC-Italië is gevestigd in Solbiate Olona in de buurt van Milaan en is een multinationaal hoofdkwartier met personeel van 13 NAVO-lidstaten, waarbij de meeste van het Italiaanse leger zijn, de gast- en kadernatie van de structuur.

De eerste testen en evaluatie van de FATS 100MIL begonnen op 28 april, in het bijzijn van de NRDC-Italië commandant, Lt-Gen Roberto Perretti. Gebruikmakend van de belangrijkste kenmerken van het US Army Engagement Skills Trainer II-programma en het Indoor Simulated Marksmanship Trainer-programma van het US Marine Corps voor registratie, biedt de FATS 100MIL een aanzienlijke uitbreiding in virtuele opleidingsmogelijkheden met handvuurwapens.

“De FATS 100MIL bevat de ervaring die Meggitt heeft opgedaan met de nieuwste handvuurwapen trainingssystemen voor de US Army en Marine Corps”, zei Andrea Czop, Vice President van Strategy, Sales en Marketing bij Meggitt Training Systems. “Daarom is ons systeem uniek gekwalificeerd om te voldoen aan de strengste trainingsvereisten van de NAVO, vooral voor strijdkrachten met een hoge gereedheid die te maken krijgen met ontwikkelende bedreigingen voor leden van de alliantie.”

Ideaal gepositioneerd voor directe en buitenlandse militaire verkoop; de FATS 100MIL beschikt over toonaangevende mogelijkheden voor klanten in Europa en daarbuiten. Verbeterde 3D-schietvaardigheid biedt zeer gedetailleerde terreinen en doelen, met inbegrip van weersomstandigheden, vliegende vogels en realistische ballistische effecten.

Automatische coaching volgt de sensorinformatie van het wapen met een schotanalyse dat herinnert aan klantdoctrine en het versterkt de grondbeginselen van het schieten aan de student. Tablet-functionaliteit maximaliseert de sessieduur door de trainer in staat te stellen om het systeem draadloos te gebruiken en zo nodig zich te verplaatsen. VBS3-gebaseerde collectieve training ondersteunt Meggitts BlueFire® draadloze wapensimulatoren, de volledige collectie mortiersimulatoren, luchtsteun en Joint Terminal Attack Controller-training.

Over Meggitt Training Systems

Meggitt Training Systems, producenten van FATS®- en Caswell-technologieën, een divisie van Meggitt PLC, is de meest vooraanstaande leverancier van geïntegreerde live-fire-trainingssystemen en trainingssystemen voor virtuele wapens. Na de aankoop van FATS® virtuele trainingssystemen en Caswell International's live-fireterreinen en -diensten is Meggitt Training Systems doorgegaan met het uitbreiden van de mogelijkheden gebaseerd op het blijvend resultaat van deze twee brancheleiders. Meer dan 13.000 Meggitt live-fire-terreinen en 5.100 virtuele systemen zijn internationaal in het veld gebracht om beoordelingstraining, training van situationeel bewustzijn en scherpschutterstraining voor de strijdkrachten en ordehandhavings- en veiligheidsorganisaties te bieden.

Meggitt Training Systems heeft ruim 400 mensen in dienst op het hoofdkantoor in Atlanta en bij zijn vestigingen in Orlando, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de VAE, Australië en Singapore. Het bedrijf kan overal ter wereld onderhoudspersoneel inzetten voor instructeurstraining, systeeminstallatie en onderhoud.

Over Meggitt PLC

Meggitt PLC, met hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk, is een internationale groep die actief is in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meggit is bekend om de gespecialiseerde techniek voor extreme omgevingen en wereldmarktleider op het gebied van luchtvaart, defensie en energie. Het bedrijf heeft wereldwijd bijna 11.000 mensen in dienst bij meer dan 50 fabrieksfaciliteiten en regionale kantoren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meggitt Training Systems
Michelle Henderson, +1 678-288-1090
michelle.henderson@meggitt.com
www.meggitttrainingsystems.com

Contacts

Meggitt Training Systems
Michelle Henderson, +1 678-288-1090
michelle.henderson@meggitt.com
www.meggitttrainingsystems.com