A Kennedy Wilson bejelentette, hogy eladott egy 12000 m2-es irodaépületet a J.P. Morgannek, amely a Kennedy Wilson Capital Dock fejlesztési projektje keretében épülő irodaház-komplexum első lakója lesz

Az összesen 61000 m2-es ingatlanfejlesztési projekt 2018-ban fejeződik be

(Photo: Business Wire)

Beverly Hills, Kalifornia, USA és Dublin--()--A globális ingatlanbefektető cég, a Kennedy Wilson (NYSE:KW) ma bejelentette, hogy elővételi megállapodást kötött a J.P. Morgan Bank (Ireland) plc-vel (a továbbiakban "J.P. Morgan"), melynek alapján a J.P. Morgan lesz az első, jelentős alapterületet elfoglaló vállalat, amely beköltözik majd a Kennedy Wilson, a Fairfax Financial Holdings Limited és a National Asset Management Agency (a továbbiakban "NAMA") vegyesvállalata által megvalósított Capital Dock ingatlanfejlesztési projekt keretében épülő, rendkívül keresett irodaépületek egyikébe.

A mintegy 2 hektáron elterülő Capital Dock épületeit úgy tervezték, hogy azok kielégítsék a számos dublinban működő, gyorsan bővülő nemzetközi vállalat igényeit. A projekt az egyik legnagyobb, egyetlen fázisban megvalósításra kerülő építkezés, amelynek keretében a dublini Docklands szívében, a Sir John Rogerson's rakparton teljesen új építésű, vegyes használatú, összesen több mint 61000 m2 alapterületű épületegyüttes jön létre. A campus jellegű negyed terveit a díjnyertes ír építész cég, az O'Mahony Pike készítette. A 100, 200 és 300 Capital Dock elnevezésű épületekben több mint 32000 m2-nyi iroda és 190 magas minőségű, bérelhető lakás lesz (amelyeknek három oldala vízre néz), a negyedet és a várost összekötő út mentén pedig egy 23 emeletes toronyépület magasodik majd.

A Capital Dock negyed lakóinak mindannapi teendőit számos olyan kényelmi és professzionális szolgáltatás könnyíti meg, amelyekről méltán híresek a Kennedy Wilson ingatlanfejlesztései, nem is beszélve a több mint fél hektárt kitevő közcélú területről, a kiskereskedelmi egységekről és az éttermekről. A Kennedy Wilson 2012 óta végez prémiumkategóriás szolgáltatásokat biztosító ingatlanfejlesztéseket Dublinban, és a Capital Dock minden eddigi fejlesztésénél magasabb színvonalat képvisel.

A J.P. Morgan a 200 Capital Dock elnevezésű, a Liffey folyóra néző, 12000 m2-es prémiumkategóriás irodaház tulajdonosa lesz egy különleges elővételi megállapodás értelmében, amelynek teljesítése egybeesik az épület 2018 harmadik negyedévében várható befejezésével. Az épület több min 1000 alkalmazottnak szolgál majd munkahelyéül, és Dublin egyik legmagasabb minősítéssel rendelkező, LEED Gold tanúsítványú épülete lesz.

"Nagy izgalommal várjuk, hogy üdvözölhessük a J.P. Morgant, mint a 200 Capital Dock tulajdonosát, és egyben az első nagy céget, amely irodaterületet vásárol ebben a kategóriájában a legjobbnak számító, vegyes hasznosítású (lakó és kereskedelmi ingatlanokat egyaránt tartalmazó) épületeket magában foglaló campusban, amely teret biztosít számára üzleti tevékenységeinek bővítéséhez, és hosszú távú írországi terveinek megvalósításához" - nyilatkozta William McMorrow, a Kennedy Wilson elnök-vezérigazgatója.

"A Capital Dock projekt megvalósítása iránt 2012-ben köteleztük el magunkat: ebben az évben vettünk fel hitelt, amelynek biztosítékául a State Street Building és az azzal szomszédos ingatlan szolgált. Csapatunk ezután az így rendelkezésre álló forrásokat ingatlanvásárlásra fordította, elkészítette az ingatlanfejlesztési stratégiai terveket, létrehozta a NAMA-val a vegyesvállalatot, és gondoskodott a magas színvonalú építészeti tervek elkészíttetéséről, amelyek alapján felépül az az általunk megálmodott, dinamikus, energiától duzzadó negyed, ahol elsőként a J.P. Morgan alkalmazottai költöznek majd be a 200 Capital Dock irodaépületbe."

"Az a tény, hogy egy ilyen neves cég irodaterületet vásárolt a Capital Dock negyedben, igazolása annak, hogy az általunk elképzelt dinamikus, ikonikus épületegyüttes valódi értéket képvisel" - tette hozzá Mary Ricks, a Kennedy Wilson Europe elnök-vezérigazgatója. "A dublini ingatlanértékesítési piacon igen élénk a kereslet, és jelenleg is tárgyalásokat folytatunk több ír és nemzetközi vállalattal is, amelyek vonzónak találják az általunk megvalósított Capital Dock fejlesztéseket, és szeretnék megvetni a lábukat Dublin szívében."

"Dublinban megtalálhatók azok az üzleti és technológai szolgáltatásokat nyújtó vállalatok, amelyek képesek kielégíteni a hozzánk hasonló globális cégek igényeit" - magyarázta Carin Bryans, a J.P. Morgan írországi rangidős országigazgatója. "Ez az új épület megfelelő teret biztosít dinamikusan fejlődő írországi üzleti tevékenységünk további bővüléséhez, és rugalmas európai unióbeli hátterül szolgál számunkra."

A 200 Capital Dock értékesítéséből származó összegen felül a Kennedy Wilson kasszájába befolyt egy 125 millió euró összegű építési kölcsön is a Deutsche Banktól, amely a teljes, 61000 m2-nyi terület kialakításának finanszírozására használható fel, és elegendő lesz a hátralévő projektköltségek nagy részének fedezésére.

Amit a Kennedy Wilsonról tudni kell…

A Kennedy Wilson (NYSE:KW) globális ingatlanbefektetési vállalat, amely saját nevében és befeketéskezelési egysége révén vásárol és működtet ingatlanokat, illetve végez ingatlanbefektetési tevékenységet. A KW elsősorban több családnak otthont adó, illetve kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozik az USA nyugati részén, az Egyesült Királyságban, Írországban, Spanyolországban, Olaszországban és Japánban. Befektetési tevékenységének kiegészítéseként a KW ingatlanközvetítési szolgáltatásokat is nyújt főként pénzügyi szolgáltató ügyfeleinek. A Kennedy Wilsonra vonatkozó további információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.kennedywilson.com

Amit a NAMA-ról tudni kell…

A NAMA (National Asset Management Agency [Nemzeti Vagyonkezelő Ügynökség]) a dublini Docklands SDZ (Strategic Development Zone [Stratégiai Fejlesztési Zóna]) az "A" besorolású, irodai, kereskedelmi, lakó- és kulturális létesítményeinek fejlesztésével foglalkozó szervezet, amely vegyesvállalati partnereivel, adósaival, hitelezőivel és ügyfeleivel szoros együttműködésben végzi tevékenységét.

A NAMA a Docklands SDZ 22 hektárnyi nem beépített területének mintegy 75%-át birtokolta. Becslések szerint az eredetileg a NAMA résztulajdonában lévő 15 ingatlanon mintegy 350000 m2 összterületű kereskedelmi létesítmény és több mint 2000 lakás épül majd meg.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Kapcsolat:
Kennedy Wilson
Befektetők:
Daven Bhavsar, CFA, +1 310-887-3431
dbhavsar@kennedywilson.com
vagy
Sajtó:
Q4 Public Relations
Martin Mackin, +353 1 475 1444
martin@q4pr.ie
vagy
NAMA
Gordon MRM
David Clerkin
david@gordonmrm.ie

Contacts

Kapcsolat:
Kennedy Wilson
Befektetők:
Daven Bhavsar, CFA, +1 310-887-3431
dbhavsar@kennedywilson.com
vagy
Sajtó:
Q4 Public Relations
Martin Mackin, +353 1 475 1444
martin@q4pr.ie
vagy
NAMA
Gordon MRM
David Clerkin
david@gordonmrm.ie