SERMO onthult eerste medicijnbeoordelingstool van artsen voor artsen

SERMO Unveils First Global Physician-to-Physician Drug Ratings Tool (Graphic: Business Wire)

NEW YORK--()--SERMO, met 650.000 leden het grootste sociale netwerk voor artsen, heeft vandaag zijn baanbrekende tool ‘Drug Ratings’ onthuld. Drug Ratings is het eerste en enige systeem waarbij louter bevoegde artsen onderling medicijnenbeoordelingen delen. Met meer dan een kwart miljoen beoordelingen en 20.000 reacties van medici in de bétaversie groeit Ratings in rap tempo uit tot de grootste mondiale database voor medicijnbeoordelingen van artsen.

Drug Ratings is geïntegreerd in het sociale netwerk SERMO en voorziet artsen van een ondersteunende tool voor klinische beslissingen. Hiermee kunnen ze snel onderzoek doen naar de effectiviteit, veiligheid, verdraagbaarheid, toegankelijkheid en therapietrouw bij specifieke medicijnen, maar ook direct hun eigen ervaringen met geneesmiddelen delen en een beoordelingscijfer geven. Officiële klinisch-wetenschappelijke onderzoeksresultaten en monografieën zijn slechts de helft van het verhaal; verzamelde praktijkervaring van vakgenoten is de andere helft. Door informatie van de producent aan te vullen met beoordelingen en commentaar, krijgen artsen beter zicht op behandelingen voordat ze een therapie voorschrijven. Deze manier van geneesmiddelen beoordelen is een nieuw fenomeen – weliswaar bestaan er sites die medicijnbeoordelingen van patiënten verzamelen, maar buiten SERMO Drug Ratings is er geen mondiale database met medicijnbeoordelingen die exclusief voor medici is bestemd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

SERMO
Osnat Benshoshan
Chief Marketing Officer
osnat.benshoshan@sermo.com
of
Racepoint Global
Liz Wells
ewells@racepointglobal.com

Contacts

SERMO
Osnat Benshoshan
Chief Marketing Officer
osnat.benshoshan@sermo.com
of
Racepoint Global
Liz Wells
ewells@racepointglobal.com