A globális állami közvetlen befektetési program kezelésére létrehozták a Monaco Investment Corporationt

HSH Prince Albert II of Monaco (Photo: Business Wire)

MONTE CARLO, Monaco--()--Őfőméltósága II. Albert Monacói herceg támogatásával létrejött a Monaco Investment Corporation (MIC), amelynek feladata egy szerte a világon különféle vállalatokban irányító részesedés szerzését célzó, közvetlen befektetési program irányítása. A vállalatot a neves pénzügyi szakember, Rayo Withanage által alapított befektetési szindikátus és kereskedelmi bank, a Scepter Partners kezeli, és olyan, a pénzügyi szektorban veteránnak számító szakemberekből álló irányító bizottság irányítja, mint Brady Dougan, a Credit Suisse korábbi vezérigazgatója, William Doyle, a PotashCorp of Saskatchewan egykori vezérigazgatója és Bob Diamond, az Atlas Merchant Capital alapítója és vezérigazgatója, aki ezt megelőzően a Barclays vezérigazgatói posztját töltötte be. Az új nemzeti közvetlen befektetési vállalat főként a Scepter és a Monacói Hercegség által választott befektetők kiszolgálására fog összpontosítani A MIC az első időszakban egy pénzintézekbe való, illetve természeti erőforrások kiaknázását célzó befektetésekre irányuló program végrehajtásán fog majd dolgozni, amelyet később, befektetési lehetőségei bővülésének függvényében kiterjeszt egyéb szektorokra is.

Őfőméltósága II. Albert Monacói herceg a következőket nyilatkozta: "A Monaco Investment Corporation meg fogja változtatni a nemzeti vagyonkezelők és magánbefektetők nagy tőkebefektetéseinek módját. Mind a Scepter alapítói, mind jómagam megerősítettük, hogy elkötelezettek vagyunk a szervezet támogatása iránt, és proaktív módon használjuk majd tőkénket és kapcsolatainkat a cég sikereinek biztosítása érdekében. Bízunk a Scepter pénzügyi tudásában és vezetésében, és biztosak vagyunk abban, hogy a MIC olyan intézménnyé növi ki magát, amelyre mindannyian nagyon büszkék lehetünk."

A Scepter alapítói Ázsia és a Perzsa (Arab)-öböl menti államok uralkodó családjainak tagjai, akik a Sceptert a tulajdonosaitól származó, mintegy 14 milliárd USA dollárnyi diszkrecionális vagyonnal rendelkező, állandó szindikátusként hozták létre. Őfelsége Abdul Ali Yil Kabier herceg, Brunei hercege és a Scepter társalapítója megerősítette, hogy "őfelségeik és jómagam egyaránt elköteleztük magunkat, hogy támogatjuk Monaco tervét, miszerint az egyik fő szereplőjévé válik a közvetlen befektetések globális piacának, valamint, hogy a cég fenntartható fejlődésének biztosítása révén értéket teremtünk a tulajdonosok számára. Maximálisan megbízunk a Scepter vezetőiben, és támogatjuk őfőméltósága, II. Albert Monacói herceg fejlesztési terveit."

Mr. Withanage, a Scepter ügyvezető elnöke a következőket fűzte hozzá: "Mindent megteszünk azért, hogy a MIC-t egy olyan globális vállalattá tegyük, amely világszínvonalú befektetők és vagyonkezelők együttműködése révén rendkívül erős vállalatportfóliót képes kialakítani." A vállalat egy nemzetek feletti befektetési szervezet lesz, amely kizárólag nemzeti és intézményi befektetők számára lesz igénybe vehető. Az alapítás évében azonban a vállalat esetleg felveszi a kapcsolatot a Forbes 500-as listáján szereplő monacói családokkal vagy a monacói hercegi család barátaival. Ezeket a családokat földrajzi és ágazati szempontok alapján választjuk majd ki a kezelő cég alapító befektetőiként és résztulajdonosaiként. Mark Thomas úr, a Scepter legnagyobb részvényesének, a The Sovereign Trustnak az elnökhelyettese hozzátette: "A MIC az első olyan vállalat, amelynek keretei közt egy nemzeti közvetlen befektetési szervezet és a világ néhány legsikeresebb magánbefektetője jelentős mennyiségű hosszú lejáratú tőkével gazdálkodhat. A MIC azért jött létre, hogy kiaknázhassa Monaco egyik legfontosabb erőforrását: a barátai és lakosai nyújtotta támogatást."

A MIC eleinte főként a Scepter által a pénzügyi szolgáltatásokról és a természeti erőforrásokról birtokolt egyedi, kivételes szaktudásra támaszkodik majd. A vezetőség a következő néhány hónapban elsősorban a MIC kezdeti befektetéseire összpontosít, és dönt a belső befektetési igazgatók személyét, valamint a vállalatot által igénybe veendő pénzintézeteket illetően. A MIC kizárólag olyan globális pénzintézetekkel dolgozik majd együtt, amelyek elkötelezték magukat a Monacóban folytatandó tevékenység mellett, továbbá olyan befektetési igazgatókat fog alkalmazni, akik egy állandó tőkebefektetési platformot biztosító szervezethez kívánnak csatlakozni. A Scepter vezetősége Monacóba költözik, ahol kialakítja a cég nemzetközi székhelyét.

További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.scepterpartners.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Hill+Knowlton Strategies
Christopher Winans, 1-212-885-0381
chris.winans@hkstrategies.com

Contacts

Hill+Knowlton Strategies
Christopher Winans, 1-212-885-0381
chris.winans@hkstrategies.com