Sardzsa 100000 USA dollár összegű díjjal ismerte el egy jemeni humanitárius alapítvány menekültek megsegítése érdekében végzett munkáját

SARDZSA, Egyesült Arab Emírségek--()--A jemeni Sustainable Development Foundation (Fenntartható Fejlődés Alapítvány [SDF]) 100000 USA dollár összegű díjat kapott életmentő és az emberi méltóság visszaadását célzó humanitárius erőfeszítéseinek elismeréseként. A Közel-Kelet egyik fegyveres konfliktusok által sújtott térségében uralkodó rendkívül bizonytalan körülmények közt az Alapítvány számos lakos számára biztosította az élethez szükséges alapfeltételeket: vizet, ennivalót és menedéket, továbbá oktatási és integrációs projekteket hajtott végre, és több területet is sikeresen megtisztított az aknáktól.

Az Alapítvány az első szervezet, amely folyamatos erőfeszítései elismeréseként megkapta az Egyesült Arab Emírségekhez (EAE) tartozó Sardzsa Emírség által létrehozott Sardzsai Nemzetközi Díj a Menekültek Érdekképviseletéért és Támogatásáért (Sharjah International Award for Refugee Advocacy and Support) elnevezésű díjat. A díjat egy sardzsai alapítvány, a világszerte a menekültek segítését és a szükséget szenvedők támogatását célzó humanitárius tevékenységet végző globális jótékonysági szervezet, a Big Heart Foundation (Nagy Szív Alapítvány) kezeli az Egyesült Nemzetek Szervezetének Menekültügyi Főbiztosságával együttműködve.

A 2003-ban önkéntesek egy kis csoportja által létrehozott SDF az állandó veszélyekkel dacolva, a mindennapos nehézségek és embert próbáló körülmények ellenére is számos különféle közösségi és humanitárius projektet hajtott végre a konfliktusok által legsúlyosabban érintett területeken, védelmet biztosítva elsősorban a városokon kívül élő civil lakosságnak.

A díj olyan személyek vagy szervezetek erőfeszítéseit hivatott elismerni és jutalmazni, akik vagy amelyek kiemelkedő humanitárius támogatást nyújtanak a menekültek, illetve Ázsiában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában a lakóhelyüket elhagyni kényszerülő családok számára. A díj patrónusa Dr. Sultan Bin Muhammad Al Qasimi sejk őfensége, az EAE Legfelsőbb Tanácsának tagja, Sardzsa uralkodója, valamint felesége, Jawaher bint Mohammed Al Qasimi sejka őfensége, a Big Heart Alapítvány elnöke és az Egyesült Nemzetek Szervezete Menekültügyi Főbiztossága által végzett tevékenység keretei közt a menekült gyermekek ügyét támogató főpatrónus.

"Az Alapítvány kezdeményezései követendő példát mutatnak a régió számos szervezete és vállalata számára arra, hogyan lehet támogatni az elesetteket, a betegeket és a hontalanokat. Rendkívül fontos, hogy elismerjük azoknak a tevékenységét, akik saját idejükből olyan sokat áldoznak és olyan sok erőfeszítést tesznek az ilyen nemes ügyek támogatása érdekében" - mondta el őfensége, Jawaher bint Mohammed Al Qasimi sejka.

"Az általuk elért eredmények fontos emlékeztetők mindenki számára arra, hogy az emberek jók és a világban alapvetően a jóság uralkodik. A Sardzsai Nemzetközi Díj a Menekültek Érdekképviseletéért és Támogatásáért elnevezésű díj az azok iránti tisztelet és nagyrabecsülés jelképe, akik a menekülteknek szerte a világon biztosítják a számukra létfontosságú támogatást."

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

National Network Communications
Fadia Daouk, 052 617 2111
f.daouk@nncpr.com

Contacts

National Network Communications
Fadia Daouk, 052 617 2111
f.daouk@nncpr.com