Andersen Tax dwingt permanent verbod af tegen in India gevestigde International Business Associates

Bedrijven moeten stoppen de naam Andersen illegaal te gebruiken

SAN FRANCISCO--()--In een belangrijke handelsmerkbeslissing heeft de High Court of Judicature in Mumbai, India, zich uitgesproken tegen twee internationale bedrijven die illegaal gebruik maakten van het handelsmerk van Andersen Tax, dat de iconische merknaam Andersen in India en andere jurisdicties overal ter wereld bezit.

De rechtbank oordeelde ten gunste van Andersen Tax op 28 april 2017 tegen International Business Associates (IBA) door een permanent verbod op te leggen dat IBA verbiedt om de begrippen “Andersen,” “Arthur Andersen” en soortgelijke handelsmerken te gebruiken om zijn professionele diensten te promoten.

Bovendien besloot de rechtbank tot een voorlopig bevel tegen een Frans bedrijf bekend als Arthur Andersen & Co. (voorheen bekend als “Quatre Juillet Maison Blanche”), dat het tijdelijk verbiedt om de handelsmerken “Andersen” en “Arthur Andersen” te gebruiken om consultancydiensten in India te promoten. IBA heeft zich geaffilieerd met het Franse bedrijf als een affiliate member van zijn netwerk in India.

Het is de tweede juridische beslissing in minder dan zes weken tegen bedrijven die de naam Andersen illegaal gebruiken in affiliatie met het Franse bedrijf. In April heeft de United States District Court voor het Northern District van Californië een bevel uitgevaardigd dat de VS-partner MoHala Enterprises, dat opereert als Sundial Consulting, verbiedt om de begrippen “Andersen” of “Arthur Andersen” te gebruiken in de Verenigde Staten.

“Andersen Tax zal zijn rechten overal ter wereld met kracht afdwingen om het eigendom van de naam Andersen te beschermen,” zei Mark Vorstaz, CEO en Managing Director van Andersen Tax.

Andersen Tax, dat meerdere handelsmerken heeft gedeponeerd die de naam “Andersen” voor fiscale en juridische diensten vastleggen in 95 landen, heeft een rechtszaak aangespannen tegen International Business Associates in april 2017.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Andersen Tax
Oscar Alcantara, 312-357-3963

Contacts

Andersen Tax
Oscar Alcantara, 312-357-3963