Refugee Award van Sharjah eert Jemenitische humanitaire stichting met prijs van USD 100.000

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten--()--De Sustainable Development Foundation (SDF) in Jemen heeft een prijs van USD 100.000 ontvangen als erkenning van haar humanitaire inspanningen om levens te redden en de waardigheid van mensen te herstellen. In een van de instabiele conflictzones in het Midden-Oosten heeft de stichting voorzien in elementaire levensbehoeften zoals water, voedsel en onderdak. Daarnaast heeft de stichting zich ingezet voor onderwijs- en integratieprojecten en het opruimen van landmijnen.

Voor haar voortdurende inspanningen ontvangt de stichting de allereerste Sharjah International Award for Refugee Advocacy and Support, een initiatief van Sharjah, een van de Verenigde Arabische Emiraten. De prijs wordt uitgereikt op initiatief van de Big Heart Foundation van het emiraat, een internationale humanitaire liefdadigheidsinstelling gewijd aan het bieden van hulp aan vluchtelingen en hulpbehoevenden, en de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties.

De SDF werd in 2003 opgericht door een kleine groep vrijwilligers. Ondanks de gevaren en zware omstandigheden waarmee de stichting voortdurend te maken heeft, heeft de SDF een heel spectrum aan gemeenschaps- en humanitaire projecten opgezet in de zwaarst getroffen gebieden om burgers meer bescherming te bieden, met name in plattelandsgebieden.

De prijs wordt uitgereikt als erkenning en eerbetoon aan de mensen die buitengewone humanitaire inspanningen hebben geleverd ten behoeve van vluchtelingen en ontheemde gezinnen in Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Zijne Hoogheid Sjeik Dr. Sultan Bin Muhammad Al Qasimi, emir en lid van de Hoge Raad van Sharjah, en zijn vrouw, Hare Hoogheid Sjeika Jawaher bint Mohammed Al Qasimi, voorzitter van de Big Heart Foundation en Eminente Ambassadrice van de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties, treden op als beschermheer en beschermvrouw van de prijsuitreiking.

Hare Hoogheid Sjeika Jawaher bint Mohammed Al Qasimi zei: “De initiatieven van de stichting zijn waardevolle voorbeelden voor veel organisaties en entiteiten binnen de regio voor het bieden van hulp aan kwetsbare mensen, zieken en daklozen. Het is essentieel dat we mensen die zoveel tijd en energie steken in dergelijke lovenswaardige doelen erkennen en belonen.

“Hetgeen is bereikt is een broodnodige herinnering dat de wereld in wezen een goede plek is met goede mensen, en de Sharjah International Award for Refugee Advocacy and Support is een blijk van respect en waardering aan mensen die een cruciale helpende hand hebben uitgestoken aan vluchtelingen over de hele wereld.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

National Network Communications
Fadia Daouk, 052 617 2111
f.daouk@nncpr.com

Contacts

National Network Communications
Fadia Daouk, 052 617 2111
f.daouk@nncpr.com