Hänen korkeutensa sheikki Maktoum bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum kunnioittaa maailmanlaajuisen Mohammed bin Rashid Al Maktoum -vesipalkinnon 10 voittajaa 8 maasta

Loading media player...

Video for the Innovative Research & Development Award (Video: ME NewsWire)

DUBAI, Yhdistyneet arabiemiirikunnat--()--Dubain apulaispormestari hänen korkeutensa Maktoum bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum kunnioitti maailmanlaajuisen Mohammed bin Rashid Al Maktoum -palkinnon 10 voittajaa 8 maasta. Palkinto on 1 miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvoinen. Läsnä oli myös hänen korkeutensa Mansoor bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Palkinnon lanseerasi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien varapuheenjohtaja ja pääministeri sekä Dubain pormestari hänen korkeutensa sheikki Mohammed bin Rashid Al Maktoum kannustaakseen tutkimuskeskuksia, yksilöitä ja innovaattoreita maailmanlaajuisesti löytämään innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja maailman puhtaan veden niukkuuteen käyttämällä aurinkovoimaa. Apurahaa valvoo Yhdistyneiden arabiemiirikuntien vesiapusäätiö (Suqia) maailmanlaajuisten Mohammed bin Rashid Al Maktoum -aloitteiden alaisuudessa. Siihen sisältyy kolme kategoriaa: Palkinto innovatiivisesta projektista, palkinto innovatiivisesta tutkimuksesta ja kehityksestä sekä innovatiivinen nuorisopalkinto.

Ensimmäisen palkinnon innovatiivisesta tutkimuksesta ja kehityksestä jakoivat Khalifa-yliopisto kaksoisdesinfioivaksi muutetulla biohiekkasuodattimella liitettynä aurinkovoimalla toimivaan pastörointijärjestelmään, ja Khalifa-yliopiston Masdar-instituutti aurinkovoimalla toimivalla suolanpoistomenetelmällä, jossa käytetään rei'itettyä mustaa kangasta aurinkolämpökerääjän alla.

Innovatiivisen tutkimuksen ja kehityksen kansainvälisten instituutioiden kategoriassa ensimmäisen palkinnon voitti Alankomaiden soveltavan tieteellisen tutkimuksen järjestö (TNO), joka kehittää yhdessä Qatarin yleisen sähkö- ja vesiyhtiön (KAHRAMAA) kanssa aurinkovoimalla toimivaa suolanpoistoteknologiaa, joka perustuu TNO:n erittäin tehokkaaseen kalvotislausperiaatteeseen.

Innovatiivisten projektien ensimmäisen palkinnon voitti Alankomaista oleva Elemental Water Makers aurinkovoimalla toimivalla käänteisosmoosilaitoksella (RO) juomaveden tuottamiseen.

Tri Marta Vivar Espanjasta voitti innovatiivisen nuorisopalkinnon aurinkosähkön/valokemian hybridijärjestelmällä veden desinfiointiin ja sähkön tuotantoon.

Al Tayer totesi, että sadoilla miljoonilla lapsilla ei ole tulevaisuudessa käytössään puhdasta vettä ja että tytöt käyttävät nykyään 200 miljoonaa tuntia päivässä vedenhakuun, millä on UNICEFin mukaan vaikutus heidän opintoihinsa.

*Lähde: ME NewsWire

Tämän ilmoituksen alkuperäiskielinen versio on tekstin ainoa virallinen versio. Käännös on tarjolla vain lukijan mukavuuden vuoksi, ja sitä tulee verrata alkuperäiskieliseen versioon, joka on ainoa oikeudellisesti todistusvoimainen teksti.

Contacts

Dubain vesi- ja sähköviranomainen
Ribal Dayekh tai Iman Saeed
+971-4-307-2006 tai +971-4-515-0512
ribal.dayekh@dewa.gov.ae, iman.saeed@dewa.gov.ae
tai
Hattlan Media
Nabil Khoury tai Eman Hussein
+971-56-114-1177 tai +971-50-736-6990
nabil@hattlan.com, eman@hattlan.com

Contacts

Dubain vesi- ja sähköviranomainen
Ribal Dayekh tai Iman Saeed
+971-4-307-2006 tai +971-4-515-0512
ribal.dayekh@dewa.gov.ae, iman.saeed@dewa.gov.ae
tai
Hattlan Media
Nabil Khoury tai Eman Hussein
+971-56-114-1177 tai +971-50-736-6990
nabil@hattlan.com, eman@hattlan.com