Virtus Partners verwerft Front Office financieel technologiebedrijf

Virtus Partners verwerft Alphakinetic

HOUSTON--()--Virtus Partners Holdings, LLC (“Virtus”), een marktleider in technologiegebaseerde oplossingen voor alternatieve activabeheerders, en Alphakinetic, een in Londen gevestigd financieel technologiebedrijf, hebben vandaag de voltooide strategische overname van Alphakinetic's bedrijf en activa door Virtus bekend gemaakt. Alphakinetic is de ontwikkelaar van de Glide platform- fondsenmanagementsoftware met trade order management, kredietanalyse en risicobeheer gebruikt door front office medewerkers van beleggingsmanagementbedrijven.

“De flexibiliteit van Glide is het best verkrijgbare voor een front office platform en uiterst compatibel met onze bestaande technologie”, stelde Kelly Faykus, mede-oprichter en Managing Partner van Virtus. “Deze deal past bij onze investeringsstrategie in capaciteiten om in te spelen op de behoefte van onze klanten in ieder aspect van het beleggingsmanagement.”

Virtus biedt een complete, geïntegreerde suite van front, middle, en back office producten en diensten voor alternatieve activa. Dit globale aanbod omvat collaterale administratiediensten voor gestructureerde transacties, outsourcing van middle office, aangepaste leninggegevens, fondsadministratie, leningsagentschap en regelingen. Het bedrijf beheert tegenwoordig meer dan $ 300 miljard in globale activa op zijn platform.

“De deal past bij ons op veel niveau's”, zei Jon Hodges, CEO van Alphakinetic. “Glide is een unieke flexibele propositie voor het front office en wij hebben een sterke achtergrond in kredieten. We kijken uit naar het verbeteren van ons aanbod als onderdeel van Virtus.” Dhr. Hodges zal aanblijven in een senior technologische rol en zich richten op de uitbreiding van Virtus Partners front office capaciteiten."

Dhr. Faykus voegde toe: “Door de het platform voor beheerde diensten van Virtus Partners te combineren met de Glide software van Alphakinetic, kunnen we kredietmanagers een kant-en-klaar cloud-gebaseerd platform bieden. Deze combinatie is een belangrijke stap voorwaarts voor de creditmarkten; we zijn nu in staat om een volledig geïntegreerd platform te bieden dat alle aspecten van handel van handelsorderbeheer tot clearing van aankoopcliënten afdekt. Het is transformatief.”

Over Alphakinetic

Alphakinetic is een gevestigd financieel technologiebedrijf dat zich richt op het bouwen van flexibele en schaalbare software voor cross asset trading en risicobeheer. Alphakinetic is gevestigd in Londen. Bezoek voor meer informatie www.alphakinetic.com.

Over Virtus Partners Holdings, LLC

Virtus specialiseert in op maat gemaakte middle en back office oplossingen voor vaste inkomsten en alternatieve activabeheerders die op zoek zijn naar outsourcing of aanvulling van hun administratieve capaciteiten. Kantoren bevinden zich in Houston, Austin, New York, Nanjing, Dublin en Londen. Bezoek voor meer informatie www.virtusllc.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Virtus Partners Holdings, LLC
Joe Elston
joe.elston@virtusllc.com

Contacts

Virtus Partners Holdings, LLC
Joe Elston
joe.elston@virtusllc.com