EURid viert meer dan vijf jaar milieubeheer

BRUSSEL--()--De recentste editie van .eu Illustrated staat volledig in het teken van ruim vijf jaar succesvol milieubeheer binnen EURid. Hoewel EURid actief is in een zeer technisch domein, is het toch een trots en actief lid van EMAS, het Europees milieubeheer- en milieuauditsysteem dat gedegen milieubeheer en transparante rapportagestructuren samenbrengt. EURid heeft de voorbije 5 jaar meer dan tien milieudoelstellingen, veertig acties en zes door EMAS geformuleerde kernindicatoren voor milieuprestaties gerealiseerd. Al deze initiatieven worden uiteengezet in onze milieuverklaring 2015 – 2017.

‘Wij zijn van mening dat bedrijven die actief zijn in cyberspace ook een bijdrage kunnen leveren aan het behoud en de bescherming van het leefmilieu’, zegt Giovanni Seppia, External Relations Manager van EURid. ‘Als organisatie stellen we ons tot doel om duurzaamheid te laten meewegen in zoveel mogelijk zakelijke beslissingen en activiteiten als bijdrage aan een schonere planeet.’

EURid heeft door de jaren heen samengewerkt met verscheidene bedrijven om diverse milieuprojecten te ondersteunen, waaronder een samenwerkingsverband met BORSEGGI, een Italiaanse sociale vennootschap gevestigd in de Opera-gevangenis van Milaan die ongebruikte materialen van beurzen en evenementen recycleert tot unieke kledingaccessoires. Met dit partnerschap wil EURid mensen en bedrijven op een andere manier naar afval leren kijken en laten zien hoe een circulaire economie in de praktijk functioneert, van productie tot consumptie, afvalbeheer en de markt voor secundaire grondstoffen.

In 2016 begon EURid samen met Naturefund en EuroNatur aan een langlopend project in het Bulgaarse Osogovo-gebergte. Doel van dit initiatief is de bescherming van de uitzonderlijke biologische diversiteit in het Osogovo-berggebied door het stimuleren van duurzaam bosbeheer, het faciliteren van het besluitvormingsproces dankzij een betere kennis van de grote carnivoren in het gebied, en het onderzoeken van de mogelijkheden voor natuurtoerisme.

Het lentenummer 2017 van .eu Illustrated plaatst niet enkel de inspanningen van EURid op gebied van natuurzorg in de kijker, maar belicht tevens de ongelooflijke milieuprestaties van de .eu en .ею-domeinhouders zelf.

Met de Better World-categorie van de 2017 .eu Web Awards willen we de lovenswaardige inspanningen die onze groene communityleden dag in dag uit leveren in de bloemetjes zetten.

Contacts

EURid
Christopher Nicastro, Tel.: +32 (0)2 401 27 50
christopher.nicastro@eurid.eu

Contacts

EURid
Christopher Nicastro, Tel.: +32 (0)2 401 27 50
christopher.nicastro@eurid.eu