ZEAL gaat de markt op in Noorwegen en Nederland

* In Noorwegen lanceert Lottovate (een volle dochteronderneming van ZEAL) een innovatieve liefdadigheidsloterij in samenwerking met UNICEF Noorwegen

* In Nederland ontving ZEAL haar eerste volledige vergunning als kansspelexploitant

* Beide initiatieven vormen een mijlpaal binnen de internationale strategie van Lottovate

LONDEN--()--Lottovate Limited in Noorwegen en Lottovate Nederland B.V. ("Lottovate Nederland"), beide volle dochterondernemingen van ZEAL Network SE, staan op het punt innovatieve kansspelproducten te lanceren binnen hun respectieve markten.

In Noorwegen is Lottovate een samenwerkingsverband aangegaan met een van de grootste liefdadigheidsinstellingen ter wereld, UNICEF. De Noorse regulator heeft de aanvraag van Lottovate/UNICEF Noorwegen goedgekeurd. Hierdoor is Lottovate nu een van de slechts twee exploitanten met een vergunning voor een liefdadigheidsloterij in dat land. De nieuwe vergunning stelt Lottovate/UNICEF Noorwegen in staat een nationale liefdadigheidsloterij te exploiteren voor een periode van negen jaar. Lottovate zal optreden als volledige serviceprovider voor UNICEF Noorwegen en gaat een kansspel met hoge frequentie aanbieden dat volledig online en hoofdzakelijk mobiel wordt gespeeld. Een aanzienlijk deel van de opbrengst van deze liefdadigheidsloterij zal naar goede doelen gaan. De opbrengst zal door UNICEF Noorwegen worden gebruikt voor het financieren van diverse activiteiten wereldwijd, zoals vaccinatieprogramma's, toegang tot schoon water, het bouwen van scholen en het opbouwen van onderwijsstelsels. De samenwerking tussen UNICEF Noorwegen en Lottovate is gebaseerd op de uitstekende reputatie van UNICEF als non-profitorganisatie en de uitgebreide ervaring van ZEAL als exploitant van online kansspelen. De nieuwe loterij zal naar verwachting van start gaan in het tweede kwartaal van 2017.

De vergunning van Lottovate in Nederland is in feite de eerste volledige vergunning voor een kansspelexploitant die door het rijk is verleend sinds 1989, en is ook de eerste volledige kansspelexploitantvergunning voor de ZEAL Group. De nieuwe vergunning stelt Lottovate in staat gedurende vijf jaar een nationale liefdadigheidsloterij te organiseren binnen het regulatieve raamwerk in Nederland. Lottovate is nu van plan in het derde kwartaal van 2017 een innovatieve sociale loterij voor de Nederlandse consument te starten. Deze loterij zal hoofdzakelijk mobiel worden gespeeld en is erop gericht klanten in contact te brengen met sociale groepen en goede doelen. Door de combinatie van een jackpot en sociale aspecten denkt ZEAL dat dit unieke product een breder publiek zal aanspreken dan een traditionele loterij. Het concept wordt onderbouwd door het kernidee dat de speler niet alleen het gevoel heeft een goed doel te ondersteunen, naar zich ook erbij betrokken zal voelen. Deze betrokkenheid van onze klanten is een krachtig element. Lottovate heeft al contact gelegd met diverse liefdadigheidsorganisaties in Nederland ter voorbereiding van de start van de loterij.

Dr Helmut Becker, Chief Executive Officer van ZEAL zegt: "We zijn uiterst verheugd over de lancering van innovatieve kansspelproducten in Noorwegen en Nederland. De samenwerking met UNICEF in Noorwegen is uiterst succesvol gebleken en het verheugt ons klanten een unieke online loterijbeleving te kunnen bieden. Daarnaast zullen onze klanten in staat zijn nuttige ontwikkelingsprojecten voor kinderen in ontwikkelingslanden en oorlogsgebieden te ondersteunen. De beslissing van de Nederlandse regulator om de vergunning van Lottovate goed te keuren is een krachtige erkenning van de kwaliteit van ons aanbod en onze grote expertise op het gebied van online kansspelen. Het onderstreept tevens de uitstekende vooruitgang die we maken bij Lottovate."

Beide markten hebben een uiterst aantrekkelijke omvang. De Noorse kansspelmarkt heeft een totale omvang van naar schatting 1,5 miljard euro, gekenmerkt door een hoge online penetratie en een van de hoogste kansspelverkopen per hoofd van de bevolking in Europa. De huidige omvang van de Nederlandse kansspelmarkt wordt daarnaast geschat op meer dan 2 miljard euro. De omstandigheden binnen deze groeiende markten zijn derhalve ideaal voor het unieke en innovatieve aanbod van Lottovate.

Deze baanbrekende ontwikkelingen in Noorwegen en Nederland zullen ervoor zorgen dat Lottovate een belangrijke groeifactor wordt voor het Business-to-Business aanbod van ZEAL. Lottovate streeft ernaar zijn missie voort te zetten door middel van verdere expansie naar nieuwe Europese markten in samenwerking met talloze liefdadigheidsinstellingen.

Over ZEAL Network SE

ZEAL Network SE en haar gelieerde bedrijven zijn gespecialiseerd op het gebied van online kansspelen. We bieden zowel kansspelen voor consumenten als business-to-business oplossingen. Onze visie is het creëren van een betere kansspelwereld.

ZEAL Network SE is een in Londen gebaseerd bedrijf, in 1999 in Duitsland opgericht als Tipp24 SE. In november 2014 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in ZEAL Network SE. De aandelen van het bedrijf zijn genoteerd aan de Prime Standard van de aandelenbeurs van Frankfurt en zijn opgenomen in de SDAX Index. Sinds de oprichting heeft ZEAL een inleg gegenereerd van 2,5 miljard euro en daarmee een bijdrage van meer dan 650 miljoen euro aan belastingen en accijnzen geleverd.

ZEAL bezit eigendomsbelangen in bedrijven die worden geëxploiteerd onder de volgende namen: Lottovate levert digitale services aan gelicentieerde kansspelexploitanten in de hele wereld (www.lottovate.com). Lotto Network stelt particuliere zakelijke partners in staat onder hun eigen merknaam lottoproducten aan te bieden (www.lottonetwork.com). Ventura24 is een lotenverkoper in Spanje (www.ventura24.es). Tipp24 biedt secundaire kansspelproducten aan voor consumenten (www.tipp24.com).

Taal:   Nederlands
Bedrijf:

ZEAL Network SE

5th Floor One New Change

EC4M 9AF Londen

Verenigd Koninkrijk

Telefooon: +44 (0)203 739-7000
Fax: +44 (0)203 739-7099
E-mail:

office@zeal-network.co.uk

Internet:

www.zeal-network.co.uk

ISIN: GB00BHD66J44
WKN: TPP024
Indexen: Genoteerd aan de SDAX: gereguleerde markt in Frankfurt (Prime Standard); gereguleerde inofficiële markt in Berlijn, Düsseldorf, Hamburg, Hannover, München, Stuttgart, Tradegate Exchange

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

ZEAL Network
Naam:Frank Hoffmann, CEFA
SE Investor Relations Manager
Tel:+44 (0)20 3739-7000
E-mail:ir@zeal-network.co.uk
Internet: www.zeal-network.co.uk

Contacts

ZEAL Network
Naam:Frank Hoffmann, CEFA
SE Investor Relations Manager
Tel:+44 (0)20 3739-7000
E-mail:ir@zeal-network.co.uk
Internet: www.zeal-network.co.uk