Delticom biedt grote competentie en productiecapaciteiten bij complete wielen

  • Grote productiecapaciteit vergroot de competentie van de complete wielen van Delticom en boort nieuwe doelgroepen aan, zoals aanbieders van leasing of producenten en importeurs van voertuigen.
  • Doordat we zelf de wielen produceren is een passende oplossing voor elke wens mogelijk.
  • Omvangrijk assortiment aan complete wielen van verschillende merken en afmetingen bij Probanden.nl en Fleet24.nl.

Timo Eisen, manager complete wielen en velgen bij Delticom (Photo: Business Wire)

HANNOVER, Duitsland--()--Met een grote productiecapaciteit versterkt Delticom AG haar omvangrijke competentie voor complete wielen en vergroot ze haar kring van potentiële klanten. Doelgroepen als leasebedrijven, producenten en importeurs van voertuigen, aftermarket-bedrijven en andere grootafnemers profiteren door aantrekkelijke, nieuwe opties van de consequente waardepropositie die Delticoms B2B-webshops als Probanden.nl of Fleet24.nl al meer dan 15 jaar in de online bandenhandel bieden: „Klanten kunnen het grote aantal producten en merken van Delticom AG ook voor zichzelf gebruiken en op elk moment beschikken over complete wielen voor de meest verschillende types voertuigen,“ aldus Timo Eisen, manager complete wielen en velgen bij Delticom. „Daardoor kan een kostenvoordeel ontstaan, en ook de uitbreiding van hun eigen productportfolio is mogelijk. Leasebedrijven kunnen bijvoorbeeld door een andere uitvoering van de wielen of individueel aangepaste keuzemogelijkheden in servicecontracten de eigen aanbod- en prijsvormgeving verbeteren.‘

Delticom, de grootste internetbandenhandelaar van Europa, beschikt over een eigen, ultramoderne productieafdeling voor complete wielen in de buurt van Hannover, waar de wielen in industriële aantallen worden geproduceerd. De producten kunnen uit de eigen catalogus worden gekozen of naar wens volgens individuele specificaties op maat worden gemaakt, bijvoorbeeld bij de wielsets. Voor het voertuig noodzakelijke RDK/TPM-systemen kunnen snel en gemakkelijk worden bijgeboekt. De montage en programmering worden door vaklui uitgevoerd. Voertuigfabrikanten en -importeurs hebben bovendien het voordeel dat ze eraan gekoppelde componenten kunnen meerekenen, bijvoorbeeld voor winterbanden met OE-velgen.

Naast de eigen productie heeft Delticom een omvangrijk assortiment aan velgen en complete wielen in aluminium of staal op voorraad, waartoe via de B2B-webshops Probanden.nl en Fleet24.nl gemakkelijk en snel toegang kan worden verkregen. Een praktische wielconfigurator maakt de samenstelling van de componenten volgens de eigen behoeften mogelijk. Door de verschillende montagelocaties is in heel Europa een korte levertijd door pakketdiensten en expeditiebedrijven mogelijk.

Bedrijfsprofiel:

Delticom AG is een voornamelijk in Europa en de VS actief e-commerce-bedrijf met knowhow op het gebied van opbouw en exploitatie van webshops,acquisitie via internet, internet-marketing, opbouw van partnernetwerken en op het gebied van hoogwaardige en hoogefficiënte goederencommissionerings- en leverlogistiek.

Delticom AG is de leider op het gebied van online distributie van banden en autoaccessoires. De online tweedehands auto-handel en e-food ronden het productenpalet af. Delticom heeft een omvangrijke ervaring in de internationale shopopbouw. Naast het ontwerpen behoren ook het opstellen van productbeschrijvingen en een omvangrijke klantenservice in de landstaal tot haar competentie. De knowhow bij de grensoverschrijdende e-commerce en de vestiging van efficiënte magazijns- en logistieke processen wordt niet alleen gebruikt bij de bandenhandel, online handel in tweedehands auto‘s en de e-foodhandel, maar wordt ook als dienstverlening aan anderen aangeboden.

Sinds de oprichting in 1999 heeft de in Hannover, Duitsland, gevestigde firma een omvangrijke expertise op het gebied van vormgeving van efficiënte en op het gebied van het systeem volledig geïntegreerde bestel- en logistieke processen opgebouwd. Eigen magazijnen, waaronder een volledig geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen, behoren tot de wezenlijke kwaliteiten van het bedrijf.

In 2016 heeft Delticom AG een omzet van meer dan 600 miljoen euro gegenereerd. De e-commerce-specialist exploiteert meer dan 380 webshops en distributieplatforms in 68 landen en heeft meer dan 10 miljoen klanten onder haar hoede. Het productenpalet voor particuliere en zakelijke klanten omvat alleen al in het bandenbedrijf meer dan 100 merken en meer dan 25.000 modellen banden voor personenauto‘s, motoren, vrachtwagens, bedrijfswagens en bussen, maar ook complete wielen. De klant kan de bestelde producten ook naar een van de meer dan 43.000 servicepartners van Delticom over de hele wereld laten sturen, om ze daar te laten monteren.

Meer dan 300.000 auto-onderdelen, waaronder motorolie, sneeuwkettingen of accu‘s ronden het aanbod af. Met de toetreding tot de online tweedehands autohandel is het aanbod op het gebied van gemotoriseerde voertuigen compleet. En dus heeft Delticom AG zich op dit gebied van een klassieke online handelaar tot een online oplossingenaanbieder ontwikkeld. Op het gebied van e-food bied Delticom AG een omvangrijk assortiment van ongeveer 20.000 verschillende levensmiddelen.

De aandelen van Delticom AG zijn sinds oktober 2006 in de Prime Standard van de Duitse Beurs opgenomen (ISIN DE0005146807).

Internet: www.delti.com

Contacts

insignis Agentur für
Kommunikation GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of

Delticom AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com

Release Summary

Thanks to its large manufacturing capacity, Delticom AG is strengthening its expertise in complete wheel sets and extending its circle of potential customers.

Contacts

insignis Agentur für
Kommunikation GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of

Delticom AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com