Illumina lanceert de VeriSeqNIPT-oplossing in Europa

Op NGS gebaseerde oplossing maakt snel, zeer accuraat, kosteneffectief niet-invasief prenataal testen beschikbaar voor labs in de EU

VeriSeq™ NIPT Solution (Photo: Business Wire)

SAN DIEGO (VS)--()--Illumina, Inc. (NASDAQ: ILMN) maakte vandaag de lancering bekend van de VeriSeqNIPT-oplossing, een op NGS (next-generation sequencing) gebaseerde methode voor niet-invasief prenataal testen (noninvasive prenatal testing, NIPT) met CE-IVD-markering, met inbegrip van bibliotheekpreparatie- en analysesoftware met CE-IVD-markering, waardoor laboratoria in de Europese Unie in staat worden gesteld om in eigen huis zeer accurate NIPT te gaan verrichten. Met de automatische, complete oplossing kunnen laboratoria binnen ongeveer één dag screenen op bepaalde foetale chromosoomafwijkingen.

De VeriSeqNIPT-oplossing biedt accurate informatie over de foetale chromosoomstatus reeds na 10 weken zwangerschap, op grond van één bloedafname van de moeder. Deze niet-invasieve screening levert resultaten op voor trisomie 21 (syndroom van Down), trisomie 18 (syndroom van Edwards), trisomie 13 (syndroom van Patau), en voor bepaalde aandoeningen in verband met de geslachtschromosomen. Vanwege de hoge gevoeligheid en hoge specificiteit (laag percentage van valse positieven en valse negatieven) minimaliseert op NGS gebaseerde NIPT de behoefte aan invasieve testprocedures.

“Als trotse partner van Illumina verheugen wij ons erop om binnenkort het VeriSeq™ NIPT-protocol te gaan gebruiken als motor achter onze NIPT-test, Serenity,” aldus Tony Gordon, PhD, Vice President of Business Development van CooperGenomics. “Door de voordelen die VeriSeq NIPT biedt, kunnen wij onze klinische partners sneller voorzien van resultaten, met een hoge gevoeligheid en met een minimaal aantal mislukte tests.”

Door benutting van de paired-end sequencing door middel van synthesechemie van Illumina en het integreren van innovaties in de workflow, instrumenten en software maakt de VeriSeqNIPT-oplossing op NGS gebaseerde NIPT toegankelijk voor elk laboratorium. De automatische, betrouwbare oplossing omvat reagentia, instrumenten, installatie en training en biedt ongeëvenaarde productietijden: laboratoria kunnen tot 96 monsters verwerken binnen ongeveer één dag. Om de prestaties te staven heeft Illumina een rigoureus ondersteunend onderzoek naar de klinische accuratesse uitgevoerd aan de hand van ruim 3100 moederbloedmonsters, waarbij werd vastgesteld dat de VeriSeqNIPT-oplossing niet alleen zeer gevoelige en specifieke resultaten oplevert voor trisomie 21, 13 en 18, maar ook een hoge concordantie vertoont voor de gemelde aneuploïdieën van de geslachtschromosomen.

“De VeriSeqNIPT-oplossing biedt een snelle workflow en ongeëvenaarde automatisering die een revolutie in NIPT betekent. Met deze gevalideerde oplossing met CE-IVD-markering voorzien van bibliotheekpreparatie- en analysesoftware conform CE-IVD hebben klanten nu toegang tot zeer betrouwbare NGS-gebaseerde NIPT in het eigen lab,” aldus Jeff Hawkins, Vice President en General Manager of Reproductive Genetic Health van Illumina. “Met deze nieuwe oplossing kunnen laboratoria erop vertrouwen dat ze aankomende ouders een zeer betrouwbare technologie aanbieden die correcte resultaten oplevert.”

De VeriSeqNIPT-oplossing kan worden besteld en wordt al geleverd. Meer informatie vindt u op www.illumina.com/VeriSeqNIPTEU.

Over Illumina, Inc.

Illumina verbetert de menselijke gezondheid door de macht van het genoom te ontsluiten. Door onze focus op innovatie hebben wij een reputatie verworven als de wereldleider op het gebied van DNA-sequencing en op arrays gebaseerde technologieën, waarmee wij klanten bedienen op de markten voor wetenschappelijk en klinisch onderzoek en die voor toepassingen. Onze producten worden gebruikt voor toepassingen in de levenswetenschappen, oncologie, reproductieve gezondheid, landbouw en andere opkomende sectoren. Voor meer informatie kijkt u op www.illumina.com en volgt u @illumina.

Op de toekomst gerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen die risico's en onzekerheden met zich meebrengen. Voorbeelden van toekomstgerichte verklaringen zijn onder meer uitspraken die wij doen aangaande de verwachte beschikbaarheidsdata van nieuwe producten en diensten, data waarop aanvragen gedaan gaan worden bij de FDA en onze intenties in dit verband voor bepaalde producten en diensten. Belangrijke factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat daadwerkelijke resultaten substantieel afwijken van de resultaten in toekomstgerichte verklaringen zijn onder meer uitdagingen die inherent zijn aan de ontwikkeling, productie en lancering van nieuwe producten en diensten, en de andere factoren die nader zijn omschreven in de stukken die wij hebben ingediend bij de Securities and Exchange Commission, waaronder de informatie die wij het meest recentelijk hebben ingediend via formulier 10-K en 10-Q, of in informatie die bekend wordt gemaakt via openbare conferentiegesprekken, waarvan de datum en tijd van tevoren bekend worden gemaakt. Wij zijn niet van plan eventuele toekomstgerichte verklaringen nog aan te passen na de datum van deze publicatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Illumina, Inc.
Investeerders:
Rebecca Chambers
858-255-5243
ir@illumina.com
of
Media:
David Robertson
+44 (0)1223.824909
pr@illumina.com
of
Tina Amirkiai
858-882-6822
pr@illumina.com

Contacts

Illumina, Inc.
Investeerders:
Rebecca Chambers
858-255-5243
ir@illumina.com
of
Media:
David Robertson
+44 (0)1223.824909
pr@illumina.com
of
Tina Amirkiai
858-882-6822
pr@illumina.com